Shooldamkampioenschap Westerhaar

18 november 2019

Afgelopen week werd traditiegetrouw het persoonlijk schooldamkampioenschap van Westerhaar gespeeld. Op woensdagmiddag waren de voorrondes van de basisscholen in het clubgebouw van Damclub Witte van Moort/Denk en Zet. Hieraan deden bijna 40 kinderen mee. Van elke categorie ging de top twee door naar de finale. Deze werd op vrijdagavond gespeeld, deze avond waren er twee poules: Groep 5/6 en Groep 7/8.



In groep 5/6 werd Julius Korte zesde met twee punten, na een goed toernooi op de woensdag kon hij vandaag de winst niet vinden. Vijfde in deze poule werd Lian Klinkhamer met drie punten. Bas Dekker en Sem ten Napel deelde de vierde en derde plek. Nadat ze beide vier punten hadden gehaald en de onderlinge partij in remise is geëindigd. Tweede in de poule werd hier Mitchel Huiskus, tot aan het eind hield de nummer één Jayden van der Velde in zicht maar die werd met één punt voor sprong Kampioen Schooldammen van Westerhaar in Groep 5/6.

In groep 7/8 kwam één iemand niet opdagen waardoor iedereen een vrije ronde had. De vierde en vijfde plek werd in deze poule gedeeld door Chaïra Heine Luuk Mulder. Beide haalde ze 3 punten en het onderlinge duel eindigde ook in een gelijkspel. Derde in deze poule werd Bram Oelen. Op de tweede plek eindigde Thijs Jansen, hij verloor alleen van Liam Post. Liam wist al zijn partijen te winnen en daarmee verrassend Kampioen Schooldammen te worden van groep 7/8!
De kampioen van groep 3/4 was woensdag gelijk al bekend. Tweede eindigde hier Finn Lamberts en eerste wist hier te worden Gijs Dekker.