Mitchel Mensinga prolongeert Overijsselse titel!

25 mei 2018

Op zaterdagen in de maanden april en mei werd het jaarlijkse Provinciaal kampioenschap van Overijssel dammen weer afgewerkt in het mooie clubhuis van damclub Witte van Moort.
Regerend kampioen Mitchel Mensinga uit Enschede had met ingang van de laatste ronde de beste papieren.  Mensinga stond samen met Hessing na zes wedstrijden op 9 punten. Yuen Wong volgde op 1 punt achterstand.

Hessing moest het opnemen tegen Wong en Mensinga speelde zijn laatste partij tegen Jeffrey Steen. Hessing speelde een aanvallende partij, maar zijn opponent Wong kende geen zwaktes in zijn stelling en dwong Hessing in het middenspel naar de rand. Wong leek wat druk te krijgen, echter een goed geplaatst offer van Hessing bracht de stand weer volledig in evenwicht, waarop even later de punten werden gedeeld. Mitchel Mensinga voerde de druk langzaam maar zeker op bij Jeffrey Steen die in een slechte klassieke stand belande. Een wanhoopsoffensief op het kerhofveld bracht Steen weinig goeds. Mensinga volleerde de partij uit met een dubbele combinatie en prolongeerde zo zijn Overijsselse titel. Hessing eindigde als tweede en Wong als derde.
Gino Schirinzi uit Enschede die na een afwezigheid in het PK van zo´n 20 jaar weer zijn rentree maakte, werd verdienstelijk vierde. Vooraf tot de favorieten gerekende Steven den Hollander beleefde geen best debuut in het Overijssels kampioenschap en werd slechts vijfde. Gerwin Mollink werd zesde, Theo Leoné en Jeffrey Steen werden gedeeld 7e/8e.

Klik hier voor de eindstand.