Steven de Hollander winnaar Meuleman Engineering sneldamtoernooi

25 mei 2018

Een jaarlijks terugkomende activiteit bij damclub Witte van Moort is het sneldamtoernooi tijdens het NK junioren. Wederom was het Meuleman Engineering die dit toernooi mogelijk maakte, evenals vorig jaar. Grote favoriet en kampioen van vorig jaar, Jitse Slump, was helemaal vanuit Limburg gekomen om zijn titel te verdedigen. Samen met de nummer 2 en 3 van vorig jaar (Steven den Hollander en Gerbrand Hessing), en aangevuld met de sterke Rick Hakvoort was het toernooi wederom stevig bezet.


De winnaar van dit toernooi was Steven den Hollander, net een plaatsje hoger dan vorig jaar. Hij verloor alleen van Gerbrand Hessing, maar zette daar 6 overwinningen en 6 remises tegenover. Met name zijn winst tegen Machiel Weistra maakte grote indruk. Op slechts één weerstandpunt volgde Rick Hakvoort. Evenals Den Hollander verloor hij een keer (van clubgenoot Bé Eggens) en behaalde 6 overwinningen en remises. Waar Hakvoort de laatste ronde met een weerstandpunt meer inging, werd hij helaas dus toch nog achterhaald.




Het podium werd gecomplementeerd door Mitchell Mensinga, die net als Den Hollander en Hakvoort 18 punten scoorde, maar flink wat weerstandpunten tekort kwam. Het grote nadeel voor Mensinga was dat hij de eerste ronde de dummy trof, wat gelijk staat aan nul weerstandpunten. Als ook hij de dummy ontlopen was, kon Mensinga wellicht nog eerste worden. Een tegenvaller was de vijfde plek voor Jitse Slump. Hij leek rechtstreeks op weg naar de eindoverwinning, maar liep in de laatste ronde pardoes in een vernietigende combinatie tegen Johan Top. Ook de nummer 3 van vorig jaar, Gerbrand Hessing, kon geen potten breken en eindigde achtste. Beste deelnemer van het NK junioren was Machiel Weistra met een keurige vierde plek. Ook verassend was het optreden van de nieuwe Nederlands Kampioen junioren, Wouter Morssink. Hij werd slechts 13de.