Witte van Moort uitgeschakeld bij landelijk bekertoernooi


20 mei 2018

Afgelopen zaterdag nam de eerste speeldag van de KNDB beker plaats in Huissen. Vanuit damclub Witte van Moort namen twee teams deel aan dit toernooi.

Het eerste team had een moeizame start. De eerste ronde begon met een 3-5 verlies tegen Damcombinatie Fryslân 2. Nadat ze in de tweede ronde opnieuw hun meerdere moesten erkennen aan WSDV, wisten ze zich in de derde ronde te herpakken met een 5-3 overwinning op BDV Borne. Dit bleek uiteindelijk niet genoeg te zijn voor een plaatsing voor de volgende speeldag.

Het tweede had met een 7-1 overwinning op CTD Arnhem 2 een sterke start. Dit was echter op papier de zwakste van de tegenstanders, en dat bleek ook uit de overige rondes. De tweede ronde moesten ze het opnemen tegen Hijken DTC, dat een sterke opstelling had meegebracht. Deze ronde werd dan ook verloren met 2-6. Het tweede wist zich niet te herpakken voor de laatste ronde, en deze werd ook verloren. Net als met het eerste, bleek ook hier een overwinning niet genoeg voor een plaatsing voor de volgende speeldag.