Marino Barkel wint damnacht


30 december 2017

Afgelopen vrijdag 29 december op zaterdag 30 december werd de alweer traditionele damnacht gehouden in het clubgebouw van damclub DEZ/Witte van Moort. Dit jaar werd het toernooi gesponsord door een tiental ondernemingen uit Westerhaar en omstreken. Ondanks een aantal late afmeldingen in verband met ziekte mag de organisatie in ieder geval terugkijken op een sterk bezet, maar gezellig en geslaagd toernooi dat na een spannende strijd pas in de laatste ronde werd beslist.Dat ging ook dit jaar volgens traditioneel concept: in de voorronden werd er gespeeld met het zogenaamde zwitsers systeem. Dit houdt in dat de computer je resultaat meeneemt om je volgende tegenstander te berekenen. Een overwinning betekent over het algemeen dat je tegen een sterkere speler komt te spelen. Dit systeem werd tot de klok van 3 volgehouden. De finale bestond uit een rond toernooi van 3 poules die werden geclassificeerd op basis van de eindnotering in de voorronden. Hierbij geldt als regel dat de punten dubbel tellen. Voor een overwinning kan dus 4 punten behaald worden, terwijl beide spelers 2 punten ontvangen bij een gelijk spel.

Uiteindelijk is de damnacht van Westerhaar dit jaar gewonnen door Marino Barkel uit Vriezenveen. Hij eindigde samen met Leopold Sekongo uit Ivoorkust op de 1e plaats met 54 punten. Een barrage moest uitmaken wie er tot kampioen werd gekroond. Barkel trok aan het langste eind. Bert Aalberts uit Dedemsvaart eindigde op 1 punt afstand op de 3e plaats. Oud winnaar Jitse Slump uit Landgraaf eindigde op een teleurstellende 4e plaats.

1. Marino Barkel 54 na barrage
2. Leopold Sekongo 54 na barrage
3. Bert Aalberts 53
4. Jitse Slump 47
5. Yuen Wong 46
6. Rick Hakvoort 44
7. Edwin Twiest 41
8. Losenni Savané 36
9. Mitchel Mensinga 28
10. Gerbrand Hessing 26

In groep B wist Tomasz Miksa te winnen, voor mede-WVM-speler Alex Noppers en Erik ten Hagen. 
Jeroen Schokker (ook Witte van Moort) wist na een teleurstellende voorronde gedeeld winnaar te worden van de C-groep, samen met voorzitter Bennie Hessing sr.