Tweede team wint van Huizum

13 december 2017

Zaterdag 25 november moest het tweede team aantreden tegen 1 van de 3 Friese teams in de hoofdklasse, namelijk Huizum.
Dit team had tot nu toe 1 punt behaald en was erop gebrand om een goed resultaat neer te zetten.

Eddie Hilberink zat tegen de kopman van de Friezen, Rein van der Pal.
In het middenspel kwam hij steeds slechter te staan en toen hij ook nog een damcombinatie om de oren kreeg gaf hij de partij maar op.
Het werd er niet beter op toen Jeffrey Steen ook nog verloor. In het late middenspel verloor hij een schijf tegen, de voormalig sterkste man van Nederland, Tjalling van den Bosch.
De schijf achterstand kwam hij niet meer te boven.
Hierna won Alex Noppers na een goede partij tegen Piet Bouma. Hij nam een damcombinatie waarbij zijn tegenstander ook een dam kreeg, maar deze dam dreigde meteen te worden afgevangen. Piet liet zich dat niet meer bewijzen.

De eerste remise van de dag was van onze teamleider Niek Kloppenburg. Hij speelde evenals vorig seizoen tegen Anne Piet Kooistra. Na 43 zetten met een bord vol schijven werd tot remise besloten.
René Schippers behaalde hetzelfde resultaat tegen Jan Adema.
Beide partijen waren interessant.
Dit in tegenstelling tot de partij van Tomasz Miksa tegen Bart Visser waarbij Visser allerlei ruilen nam en de partij logischerwijs in remise eindigde.
Tussenstand 5-7.

Gerwin Mollink bracht de partijen op gelijke hoogte door Jacob de Vries te kloppen.
In tegenstelling tot zijn meeste partijen kreeg hij vandaag een zeer spannende stand op het bord, die veel tijd vergde van beide spelers. Beide spelers maakten foutjes, waarbij Gerwin uiteindelijk aan het langste eind trok.
Jan Schippers won van Jan Terpstra. In een klassieke partij verbrak Terpstra het klassieke patroon waardoor hij slechter kwam te staan, er zat nog wel een remisekans in meer deze was aan hem niet besteed.

Onze invaller Lars Knol nam het op tegen oud NK finalist Anton Schotanus.
Hij speelde een geweldige partij. Hij deed zijn tegenstander nog een remisevoorstel, maar deze wimpelde dat af. In het late middenspel kreeg Lars voordeel en nadat Anton ook nog een blunder beging won Lars zeer verrassend!
Als laatste won Peter Hoopman in een partij waarin het er lang naar uitzag dat deze in remise zou eindigen. Sietse Nagel vond echter niet de beste zetten in het late middenspel.

Eindstand 13-7.
Na 5 ronden op de vijfde plek met 8 punten, één punt achter de koploper DES Lunteren.