Thijs Jansen Overijssels kampioen dammen bij de Welpen!

29 december 2017

Thijs Jansen Overijssels kampioen dammen bij de Welpen!
In de kerstvakantie werd traditiegetrouw het Overijssels kampioenschap dammen bij de jeugd gespeeld in het clubgebouw van damclub Denk en Zet/Witte van Moort. Dit jaar had Witte van Moort een afvaardiging van 3 spelers.
Vanwege de geringe provinciale aanmelding werd er eerst in gecombineerde poules gespeeld. Om die reden zat Thijs Jansen eerst in een poule met welpen en pupillen. Thijs had een goede vorm te pakken want hij wist zelfs van paar pupillen punten af te pakken en verder van alle welpen te winnen. Broer Niek Jansen zat ook bij Thijs in de poule, Niek is dit jaar eerstejaars pupil. In de ochtendronde wist hij al zijn partijen te winnen. Een goede opmaak naar een goed resultaat. Rich van Lenthe deed ook mee namens Damclub Witte van Moort. Dit was zijn eerste damtoernooi. Rich had in de ochtendronde een zware poule aangezien hij bij de oudste deelnemers werd ingedeeld. Hij speelde echter goede partijen en wist vijf punten te halen.


’s Middags werden de finalepoules gespeeld. Hierin werd iedereen in zijn eigen leeftijdscategorie ingedeeld. Bij de aspiranten had Witte van Moort geen deelnemers. Kampioen hier werd Dehlinya van Erven. Bij de pupillen werd Rich na een goed toernooi gedeeld vierde van Overijssel, voor een eerste toernooi kan hij terugkijken op een goed toernooi!
Niek had het wat zwaarder in de middag ronde. Nadat hij in de ochtend alles gewonnen had, moest hij in de middagronde punten afstaan. Nadat hij de barrage nipt verloor van Samantha van Regterschot eindigde hij op een de derde plek! Kampioen bij de Pupillen werd Nathan Steenbergen.

Bij de Welpen was Thijs na de ochtendronde  favoriet voor de titel. En dat maakte hij ’s middags ook waar. Hij wist ’s middags alle partijen te winnen wat hem de titel Overijssels Kampioen oplevert en daarnaast deelname aan het Nederlands kampioenschap Sneldammen in juni!

Links Niek Jansen(3de bij de Pupillen), Rechts Niek Jansen( Kampioen bij de Welpen)