Dammers Witte van Moort goed van start in zomertoernooi Brunssum

4 augustus 2017

Op vrijdag 4 augustus ging het 40e open damtoernooi van Brunssum van start. Witte van Moort is met 4 deelnemers goed vertegenwoordig. In totaal spelen er 102 dammers mee met het toernooi.
Alex Noppers lootte een jeugdspeler (Jochanan van den Ende) en kwam al snel een schijf voor te staan, niet veel later won hij zijn partij. Ook Gerwin Mollink startte met een 2. Hij speelde tegen de Limburgse held, Paul Stevelmans. Na 32 zetten konden de schijven weer in het doosje worden opgeborgen. Yuen Wong speelde tegen veteraan Johan Rademaker uit Groningen. In een klassieke stelling nam Rademaker een Hooglandaanval. Wong peuzelde echter simpel de voorpost op van zijn tegenstander en won even later de partij. Gerbrand Hessing had een vervelende loting. Hij trof de Nederlands kampioen pupillen van 2017, Simon Harmsma, de zoon van topper Tjeerd. Harmsma wist 2 jaar geleden al eens uit te halen tegen Frank Teer met een 2, dus Hessing was gewaarschuwd. Hessing speelde een flankaanval, welke zijn opponent goed tegenspeelde. Hessing ruilde met licht positioneel voordeel zijn aanval eraf. Harmsma bleef met een wat zware korte vleugel zitten. Er kwam een spannend vervolg, waar Hessing veel tijd besteedde. Uiteindelijk brak Hessing in een 8 om 8 door en won hij een schijf. Doordat Hessing een zet eerder op dam was, won hij nog eens schijf en bleek dat de partij niet meer te redden was voor Harmsma.
In de tweede ronde wordt het een onderling treffen tussen de WvM Spelers. Hessing speelt tegen Noppers en Mollink tegen Wong.

Klik hier voor de stand.