Brunssum Open zit er weer op

15 augustus 2017

Het 40e open toernooi van Brunssum zit er weer op. Yuen Wong kon in de slotronde niet voorkomen dat Christian Niami van hem won en zo ook nog eens toernooiwinnaar werd! In ronde 8 kwam wong ook al niet verder dan een remise tegen Willy Maertzdorf. Wong eindigde het toernooi iets wat teleurstellend op een 15e plaats met plus 3.Gerbrand Hessing moest in ronde 8 uitkomen tegen de sterke Afrikaanse grootmeester Macodou N'Diaye. Hessing hield lang stand, maar beging in het late middenspel een cruciale fout, waardoor een 5 om 5 stand nog verloren ging. In de laatste ronde maakte Hessing zijn verlies van de 8e ronde goed en boekte een overwinning op Jan Kok. Hessing eindigde net buiten de top tien op een 11e plaats met 12 punten uit 9 wedstrijden.


Gerwin Mollink speelde in de 8e ronde een goede partij tegen Gijs Schoenmakers, kwam niet in gevaar en deelde na 59 zetten in een volledig symetrische stand de punten met zijn tegenstander. In de laatste ronde ging het wat minder voor de wind voor Mollink. Hij trof in Bert Woolschot een gelijkwaardige tegenstander, echter ging Mollink snel in de fout en kon hij na een goed uur spelen opgeven. Mollink eindigde op zijn gemiddelde op een 43e plaats.

Alex Noppers speelde in de achtste ronde tegen Andy Damen. Damen had eerder in het toernooi al kennisgemaakt met 2 WvM-spelers en dit was hem niet goed bevallen. Met 0 punten begon Damen zijn avontuur tegen de 3e WvM-speler. Noppers pakte een schijf voorsprong en zette zijn tegenstander flink onder druk. Damen had echter net voldoende compensatie om een 3e nederlaag tegen een WvM-speler te voorkomen. In de slotronde mocht Noppers het opnemen tegen revelatie "Laura Timmerman", die eerder in het toernooi opzien baarde door remise te spelen tegen grootmeester "Hein Meijer". Noppers was gewaarschuwd. Ondanks dat een gewaarschuwd mens voor twee telt, kreeg Noppers klop van Timmerman. In gedachten verzonken vergat Noppers de klok en verloor door tijdsoverschrijding. Noppers eindigde het toernooi op zijn gemiddelde op een 47e plaats. Als troost kon hij wel 9 ratingpunten bijschrijven!
Klik hier voor de einstand van het toernooi!