Brunssum open in volle gang!

2e ronde 5 augustus
Dammers Witte van Moort spelen onderling remise
In de 2e ronde stond de ‘onderlinge van Westerhaar’ op het programma. Van salonremises was geen sprake.
Gerbrand Hessing moest het opnemen tegen Alex Noppers. Beide spelers kennen elkaar door en door. Noppers koos daarom in de opening voor de afwikkeling met een opgedrongen schijf op 36 om iets nieuws te proberen. Hessing dacht in het middenspel voordeel te kunnen halen met een grote afwikkeling, maar Noppers reageerde droog met een simpele ruil en even later kwamen beide dammers remise overeen.


De andere ‘onderlinge’ was het treffen tussen Gerwin Mollink en Yuen Wong. Na een rustige opening en middenspel, probeerden beide spelers er iets van te maken. Mollink kwam in het late middenspel wat lastiger te staan, maar hield zijn hoofd koel en remiseerde knap tegen Wong.

3e ronde 6 augustus
Hessing, Mollink, Noppers remiseren en Wong wint
Alex Noppers speelde tegen Bé Eggens. Eggens had er blijkbaar niet zoveel in, want bijna elke ruil die hij kon nemen, nam hij ook. Op de 42e zet werden de punten al gedeeld.
Gerbrand Hessing speelde tegen oude maar taaie Jan van den Hooff. Hessing verbrak zijn klassieke stand om voordeel te halen. Dat leek het ook, maar zijn tegenstander verdedigde goed. Hessing moest later in remise berusten.


Ook Gerwin Mollink speelde remise. Hij moest het opnemen tegen provinciegenoot Rienk van Marle die papier sterker is. Daar was op het dambord niets van te zien. Van Marle probeerde van alles, maar Mollink hield makkelijk stand.
Yuen Wong speelde tegen Andy Damen die de 150e wedstrijd speelde op Brunssum Open. Een mooi jubileum werd het niet,  want hij verloor combinatief van Wong.

4e ronde 7 augustus
Wong sluit aan kop
Door de overwinning op Martijn van Gortel, staat Yuen Wong gedeeld bovenaan. In een spannende partij nam Wong de aanval en verzilverde die ook.
Ook Gerbrand sloot de 4e ronde goed af. Hij won van Fons Huijbrechts die niks in te brengen had tegen Hessing's verpletterende aanval.


Gerwin Mollink speelde tegen Bé Eggens, die in de vorige ronde niet zoveel zin had tegen Noppers. Tegen Mollink probeerde Eggens wel iets van te maken, maar Mollink verdedigde goed en nam uiteindelijk een remise combinatie.
Alex Noppers heeft helaas zijn eerst nederlaag geleden. Tegen Losseni Savané was er aanvankelijk niet zoveel aan de hand, maar een onnodige fout deed Noppers de das om en kwam er niet meer aan te pas.