Donderdag, 100% score dag!

14 augustus 2015

Donderdag 13 augustus stond alweer de achtste ronde op het programma. Gerbrand Hessing had een zware loting. Hij lootte namelijk tegen G.M.I.F Matrena Nogovitsyna. Het beloofde dan ook een zware middag te worden voor hem. Na een goeie opening van Gerbrand nam hij zwart in een korte vleugel opsluiting. Nadat zwart verzuimde om de mogelijkheid te pakken om er uit te ruilen profiteerde Gerbrand maximaal van het voordeel. En zette de partij om in een verdiende winst.


Alex Noppers moest het de achtste ronde opnemen tegen Gerard van Velzen. Een tegenstander die je zeker niet moet onderschatten, eerder dit toernooi had hij nog geremiseerd met Gerbrand.
Het begin van de partij kende een vlakke opbouw, maar tijdens het middenspel liet Alex zich toch onderdruk zetten op zijn lange vleugel. En moest alle zeilen bijzetten om de stand houdbaar proberen te houden. Nadat Gerard met zwart de stand net niet rond kreeg om te winnen kwam er een remise eindspel op het bord. Maar ongelukkig voor Gerard blunderde hij nog in het eindspel en kon Alex met een 2 om 1 zijn dam afpakken, daarna was de stand meteen uit.


De nieuwe aanwinst van Witte van Moort Jan van Dijk gaat nog steeds als een speer. Nadat die gisteren had gewonnen van Martijn van Gortel en de koppositie overnam moest hij vandaag tegen Europees Junioren Kampioene Angelina Popova. Vanuit een klassieke partij kreeg hij een goed eindspel op het bord die hij verdienstelijk won. Daardoor staat die met 13 punten uit 7 wedstrijden op kop en heeft een gat van 2 punten op de achtervolgers.


Tijdens de achtste ronde moet Gerbrand het opnemen tegen jeugdtalent Mitchel Mensinga. Alex moet tegen Bert Woolschot. Jan moet zijn koppositie proberen te verdedigen tegen G.M.I Alexander Boulatov.