Hessing offert zich naar winst!

12 augustus 2015

Dinsdag 11 augustus stond alweer de vijfde ronde op het programma van Brunssem Open 2015.
Na de remise gisteren tussen Gerbrand en Alex was het voor beide spelers weer belangrijk om te winnen. En gezien de loting lagen er ook goede kansen.

Gerbrand Hessing mocht het opnemen tegen jeugd talent Maurice Koopmanschap. Na een rustige opening ontpopte de wedstrijd zich op 23ste zet. Daar offerde Gerbrand voor het eerste maal van de drie. Door het tijdelijke offer vergrootte hij de druk op wit zijn te volle witte vleugel. Waarna Maurice alle zeilen moest bij zetten. Naar mate de partij vorderde en er meer hout van het bord ging bleek het voordeel van Gerbrand zo groot te zijn dat hij het in een winst omzette.


Alex mocht het in de vijfde ronde opnemen tegen Fons Huijbrechts. Een lange partij werd het niet voor beide spelers. Fons kon na 15 zetten de handdoek al in de ring gooien nadat die een blunder beging en in een 4 om 6 liep.


’s Avonds stond het jaarlijkse sneldamtoernooi op het programma. Alex scoorde een teleurstellende score van 5 uit 7 en Gerbrand werd verdienstelijk vijfde met een score van 9 uit 7. Toernooi winnaar werd Andrej Kalmakov, tweede werd Vitali Varushyla en de top 3 werd aangevuld met Leopold Sekongo.


Woensdag mag Alex het opnemen tegen Leopold Sekongo. Gerbrand moet tegen de Limburgse speler Gijs Schoenmakers.