Van Dijk wint Brunssum Open 2015!

16 augustus 2015

Op de laatste speeldag van het Brunssum Open 2015 moest koploper Jan van Dijk tegen de nummer 2 Andrej Kalmakov. Jan speelde een sterke partij en liet Kalmakov flink zweten door zijn sterke maar ook snelle spel. Hij hield daarom Andrej keurig op remise en dat was voldoende om de toernooiwinst naar zich toe te trekken!

In het midden winnaar van het Brunssum Open 2015 Jan van Dijk!
Gerbrand Hessing moest het de laatste ronde opnemen tegen Hans Ladage. Gerbrand begon sterk aan de partij en kreeg een schone hekstelling op het bord. Echter liet die zich opsluiten op zijn korte vleugel waardoor die de hekstelling moest afbreken. De partij eindigde in een remise, daarmee mocht Gerbrand nog van geluk spreken. Want zijn tegenstander had tijdens de partij een 4 om 4 met directe doorbraak over het hoofd gezien.


Alex Noppers mocht het opnemen tegen Jan Hoogterp. Na een klassieke partij die nog vol spanning zat blunderde Alex op de de 25ste zet. Hij dacht een ruil te doen maar direct naar de ruil kon wit geforceerd combineren. De stand was direct uit voor zwart.


Na een spannende week dammen zit het toernooi er nu op en de WvM’ers hebben zich van de goede kant laten zien. Het meest uit het oog springende resultaat is natuurlijk van kersverse aanwinst van WvM Jan van Dijk. Gerbrand Hessing eindigde op een keurige 12de plek, Alex Noppers eindigde op een nette 30ste plek. Ook werd hij in zijn ratingklassement(900 tot 1100) tweede!