Jeroen Schokker winnaar Dijks Leijssen Advocaten & Rechtsanwälte damdag

11 oktober 2014

Zaterdag 11 oktober werd in het Westerhaarse clubgebouw aan de Asterstraat weer de jaarlijkse damdag gehouden. Deze damdag, gesponsord door het Enschedese advocatenkantoor Dijks Leijssen, trok dit jaar een kleine dertig deelnemers, vergelijkbaar met voorgaande jaren. De spelers streden in partijen met ieder een uur bedenktijd in hoofdklasse, eerste en tweede klasse voor de beschikbaar gestelde vleesprijzen.
In de hoofdklasse waren er twee poules. In poule A wist Bert Aalberts (WvM) na een overwinning op Edwin Twiest (WvM) en twee remises tegen Gerbrand Hessing (WvM) en Yuen Wong (Borne) de eerste plaats voor zich op te eisen.  Hessing speelde drie keer remise en eindigde samen met Twiest op een gedeelde tweede plaats.  In poule B was Jeroen Schokker (WvM) de sterkste. Schokker boekte overwinningen op Alex Noppers (WvM) en Jeffrey Steen (WvM) en speelde remise tegen Steenbergen die met drie punten op de tweede plaats eindigde. Schokker werd door zijn score van vijf punten ook overall toernooiwinnaar.
In de eerste klasse waren eveneens twee poules. In poule A werd Adriaan Noppers (WvM) winnaar voor Hilco Harms (Dedemsvaart). In poule B eindigde Jan Bazuin (Zuidwolde) en Roelof Schippers (WvM) op een gedeelde eerste plaats. Bazuin die de barrage van Schippers won, werd toernooiwinnaar in de eerste klasse.
In de tweede klasse waren er drie poules. In poule A eindigden Bennie Lawant (WvM) en Willem Fokkert (Hellendoorn) met vijf punten op de eerste plaats. Fokkert toonde zijn klasse in de barrage en werd eveneens toernooiwinnaar van de tweede klasse. In poule B waren Rein Wagelaar (Enschede) en Bennie Hendriks (Hellendoorn) de sterkste. In de barrage trok Wagelaar aan het langste eind. In poule C deelde Bertus Machielsen uit Nijverdal de lakens uit. Albert Slomp (Enschede) eindigde op de tweede plaats na een gewonnen Barrage tegen Natashja Hessink.

Omstreeks vier uur  werd het toernooi afgesloten. Voor de winnaars was er mooie vleesschotel en voor de nummers twee een mooie rollade. De nummers drie en vier keerden huiswaarts met een rookworst. De organisatie van damvereniging Denk en Zet/Witte van Moort kon terugkijken op een zeer geslaagde damdag.