Tweede team onnodig ten onder tegen DIOS Achterhoek.

20 september 2014

Afgelopen zaterdag is de clubcompetitie voor het tweede team begonnen met een thuiswedstrijd tegen DIOS Achterhoek. Na de behaalde titel van het tweede team vorig seizoen, zal dit seizoen geprobeerd worden om handhaving in de hoofdklasse te realiseren. Daarbij moest in DIOS Achterhoek een eerste horde genomen worden.
Na het zien van beide opstellingen, bleek dat er wel kansen lagen voor een overwinning. Zo hadden meerdere Westerhaarders een op papier minder sterke tegenstander. Het bleek echter een andere middag te gaan worden.

De eerste tegenslag kwam uit de partij van Gerwin Mollink. In een standje waarin niet zo veel aan de hand was, trapte hij in een combinatie die hem funest werd. Extra treurig, omdat hij de combinatie wel had gezien (0-2). Leonie de Graag trof in Ben Smeenk een sterke tegenstander. In een partij waarin beide spelers elkaars korte vleugel op sloten, trapte Leonie in een damcombinatie en kon tevergeefs opgeven (0-4).
Alex Noppers speelde een nette partij tegen zijn tegenstander (die ruim 200 ratingpunten meer had). Daar waar er waarschijnlijk meer had ingezeten voor Alex, wist zijn tegenstander de remisehaven te bereiken (1-5). Vervolgens kreeg het team nog een onverwachte tegenslag: Edwin verloor zijn partij door in een combinatie te trappen (1-7).

Lars Knol speelde een goede partij tegen zijn tegenstander (die bijna 200 ratingpunten meer had). Daar waar hij voordelig spel had, wist hij door tijdnood het winnende plan niet te vinden. Hierdoor moest hij zich tevreden stellen met een afloop naar remise (2-8). Jan-Willem Hoeve luisterde vervolgens zijn debuut in het tweede team op met een nette remise tegen een van de sterkhouders van DIOS, Marcel Knipper (3-9).

Niek Kloppenburg speelde tegen Han Seinhorst een goede partij en stond ook de hele partij beter. Zijn tegenstander wist echter af te wikkelen naar remise (4-10).
Ook Jan Schippers wist zijn tegenstander de hele partij onder druk te zetten. Jammer genoeg wist zijn tegenstander een damcombinatie uit de hoge hoed te toveren waardoor Jan zich tevreden moest stellen met een punt (5-11).  Ook Eddie Hilberink speelde remise in zijn partij tegen Jan Dallinga (6-12). Het slotakkoord kwam van Elena Altchoul, die haar tegenstander langzaam maar zeker naar de afgrond bracht en dit netjes wist af te maken (8-12).


Hierdoor moest het thuisspelende team zijn eerste nederlaag slikken, hoewel deze nederlaag niet helemaal verdiend was. De volgende ronde neemt het tweede team het op tegen MTB Hoogeveen.