Start van het nieuwe seizoen

De onderlinge competitie is weer begonnen!

We spelen zoals gebruikelijk in twee groepen: de eerste klasse en hoofdklasse. We beginnen met de najaarscompetitie, welke loopt van september tot en met december 2014. Van januari t/m april 2015 is de voorjaarscompetitie. De nummers 1 en 2 van beide competities plaatsen zich voor de Play-offs. Men moet minimaal 8 partijen hebben gespeeld om in aanmerking te komen voor plaatsing voor de Play-offs. Het is wel mogelijk, als men niet zo vaak kan komen, om 2 partijen (tegelijk) op één avond te spelen. De deelnemers van de Play-offs strijden om het clubkampioenschap van het seizoen 2014-2015.
Het speeltempo is 1 uur per speler + 30 seconden per zet. In de eerste klasse kan van dit tempo worden afgeweken als er tegen (jeugd) spelers wordt gedamd die op tijd thuis moeten zijn.

Sneldamcompetitie
Tevens wordt er dit seizoen een sneldamcompetitie gespeeld. We zullen dit seizoen 4x een toernooi spelen dat meetelt voor de sneldamcompetitie. Deze toernooien zullen plaatsvinden in de even maanden (oktober, december, februari en april). De precieze data en spelregels worden nog bekend gemaakt. 
Het is van groot belang dat men op de onderlinge competitie komt spelen zodat de onderlinge een sterk bezette, spannende competitie mag zijn.

Nationale clubcompetitie
Ook de nationale clubcompetitie zal binnenkort weer beginnen. Het eerste en tweede team zullen op 20 september aanvangen met een thuiswedstrijd tegen respectievelijk SNA uit Heerhugowaard en DIOS Achterhoek uit Lichtenvoorde. Het derde team speelt dit jaar in een competitie met tien teams waardoor zij de eerste en laatste ronde geen wedstrijd spelen. De wedstrijden zullen om 12.00 uur starten. U bent van harte welkom om een kijkje te nemen!