Witte van Moort jeugd succesvol bij Regio Cup dammen in Dedemsvaart

17 maart 2024

Zaterdag 16 maart 2024 stond er weer een damfeest op het programma. Dit keer verzamelden zeker meer dan 60 kinderen zich in Dedemsvaart om er een leuke middag van te maken. En dat werd het! Damclub Dedemsvaart was deze middag gastheer van de zogenaamde PODB-Cup.  Voorzitter Gert Brink van de Damclub Dedemsvaart trapte af en heette een ieder welkom. De organisatie was in De Baron in Dedemsvaart piekfijn geregeld. Dat kun je o.a. Bert Aalberts, Jan Siegers en hun team wel toevertrouwen. Een team dat zich al jaren inzet om de jeugd lekker aan het dammen te houden, waarvoor dank en waarvan akte.

Witte van Moort was met debutant Tim Slot, routinier Jaïr Rotich, Lotte Potgieter en Alide Hazeleger afgereisd naar dit damfestijn. Tim speelde zeer verdienstelijk. In een zware poule haalde hij een prachtig resultaat en wist gelijk een mooi aantal punten te scoren. Routinier Jaïr liet zien dat hij de oefenstof, met name de opbouw, steeds beter begint te beheersen. Hij eindigde in zijn poule op een derde plek en mocht zichtbaar trots een beker in ontvangst nemen. 

Alide Hazeleger deed het ook harstikke goed en haalde een mooie plusscore. In de laatste ronde kon ze er nét niet voor zorgen dat ze haar eerste beker zou ontvangen. Niet getreurd, dat moment komt echt nog wel.  Lotte Potgieter speelde uiterst geconcentreerd en dit wierp haar vruchten af. Na een vijftal ronden leek het er al op dat ze niet meer in te halen was. Ze haalde zichtbaar trots en met verve de eindstreep en pakte ruim de eerste plaats in de poule. Oefening baart zichtbaar kunst. 


Zo werd het dus een zeer geslaagde middag. De jeugd van Witte van Moort kijkt nu al uit naar volgende maand, dan reizen ze af naar Gramsbergen.