Damclub Witte van Moort trots op dammende scholieren uit de regio

3 maart 2024

Woensdag 28 februari klokslag 13.30 uur was het dan zover. 64 leerlingen, uit onder andere Heino, Dedemsvaart, Sibculo en Balkbrug reisden af naar het clubhuis van Damclub Witte van Moort in Westerhaar. Ook Westerhaar zelf was stevig vertegenwoordigd op dit damspektakel.  Er werd fel gestreden om een finaleplek in Heerde door de dammertjes uit de groepen 5 en 6.

Namens Witte van Moort heette jeugdcoördinator Frank Schippers een ieder van harte welkom.
Na een korte herhaling van de spelregels, werden de enthousiastelingen in de opgegeven viertallen, via een Zwitsers systeem aan elkaar gekoppeld. Dat wil zeggen dat er zo veel mogelijk tegen gelijkwaardige tegenstanders wordt gespeeld.

In totaal werden er zeven speelrondes gespeeld. Uiteindelijk werden de leerlingen van De Gouden Emmer uit Heino de trotse winnaar van deze middag. De leerlingen van De Dolfijn werden tweede. Het podium werd compleet gemaakt door de ‘welpen’ van de basisschool ONS Balkbrug. Zij hebben zich geplaatst voor de finale in Heerde. Van de Westerhaarse afvaardiging plaatste De Blokstoeke zich met twee teams en ook Sibculo plaatste zich knap voor de finale. 

Damclub Witte van Moort wil het team vrijwilligers expliciet bedanken. Zoals altijd, hen heb je nodig om het verschil te maken. Tijdens het slotwoord werd  bewondering uitgesproken voor de juffen en meesters van de scholen, want het bleek dat het best wat coördinatie vergt om een middag als deze te kunnen laten slagen. Dat doen onze leerkrachten dus elke dag. Petje af. Tenslotte werden de kids bedankt voor hun enthousiasme, inzet, veerkracht en glimlachen.

Dammen is leuk, want stiekem zaten er ook wat ouders en begeleiding af en toe een potje te spelen.
Woensdagmiddag 6 maart om 13.30 uur komt er weer een peloton aan kinderen naar Damclub Witte van Moort. Dit maal zijn leerlingen uit groep 7 en 8 aan de beurt.  Dus mocht u zich vervelen, komt u dan even een kijkje nemen?