Van Dijk de beste in Damsté damtoernooi

25 maart 2024

Westerhaar – Jan van Dijk heeft in Westerhaar het Damsté-damtoernooi gewonnen. De Fries moest in de hoofdgroep twee keer remise toestaan en zegevierde dankzij een zege op Gerbrand Hessing.

Tijdens het Damsté-toernooi bonden dertig spelers de strijd aan. Ieder nam drie partijen voor zijn rekening van maximaal een uur per speler. Nadat Steven Erkel, senior advocaat bij Damsté Advocaten en Notarissen, het toernooi had geopend, kon de strijd beginnen.

Steven Erkel, senior advocaat bij Damsté advocaten en notarissen verricht de openingszet. Links jeugdwereldkampioen Danylo Sokolov, rechts de latere toernooiwinnaar Jan van Dijk. Op de achtergrond Gerbrand Hessing.

In de hoofdgroep eindigden Westerhaarder Gil Salomé en jeugdwereldkampioen Danylo Sokolov op de tweede plaats. De Oekraïner was extreem vroeg in de ochtend vanuit zijn verre verblijfplaats in de Zuid-Duitse stad München per trein naar Twente gekomen. Sokolov speelde spectaculaire partijen en bleef ongeslagen. De Oekraïner komt volgend seizoen voor het eerste team van Witte van Moort uit.  Jan van Dijk keert terug naar Friesland.

Groep twee kwam op naam van Alex Orlov. In de slotronde ontsnapte de Oekraïner aan een nederlaag tegen Theo Leoné, die bij winst groepswinnaar zou zijn. Gerwin Mollink werd tweede voor Leoné en Harry Vos. Tot de overige winnaars in de groepen behoren: Koert Meuleman, Sandra Brakels, Gert Brink.