Wouter Wolff pakt leiding in NK dammen voor junioren.

26 april 2017

De 17 jarige MI (meester internationaal) Wouter Wolff heeft na een derde overwinning op rij zich nadrukkelijk kandidaat gesteld voor de titel : " junioren kampioen van Nederland 2017".
De kampioen van 2015 en nummer 2 van 2016 versloeg in een laveer duel Arie van der Knaap.Titelhouder en eveneens MI Jitse Slump wist een licht mindere stelling naar een gelijkwaardige remise te spelen tegen de goed spelende Mitchel Mensinga, die afgelopen week nog Senioren kampioen van Overijssel werd. Mensinga staat nu gedeeld derde en Slump tweede met respectievelijk 2 en 1 punt minder dan Wolff.

Net als de eerste twee genoemde partijen waren ook de resterende drie partijen rustiger van aard dan de partijen van de ochtend ronde eerder vandaag.

Benjamin Berke Yigitturk  (13 jaar) en Marco de Leeuw wisten beiden geen doorslaggevend voordeel te verkrijgen met een vrij droge remise als resultaat, hoewel het er voor Yigitturk nog eventjes gevaarlijk uitzag vanwege een op handen zijnde doorbraak van De Leeuw. Nick Waterink en Wouter Morssink besloten op de 40e zet dat doorspelen niet meer spannend zou worden daar de muziek na een toch vrij vlakke partij, ondanks een hoog opgedrongen randschijf, al uit de stelling was.


Tenslotte wist Machiel Weistra toch nog van Johan Top te winnen. In een eerder klassiek duel had Weistra duidelijk goede kansen. Daar hij die niet optimaal waarnam, liet hij Top met een wederzijdse dam min of meer ontsnappen. In een iets mindere stand wilde Top echter de remise forceren, niet gezien hebbende dat Weistra met een licht verrassende wending alsnog de partij in diens voordeel kon beslissen. Weistra en Waterink staan nu ook gedeeld derde. 
Woensdag volgen ronde 4 en 5.