Witte van Moort verovert provinciale dambeker!

25 april 2017

Het bekerteam van Denk en Zet heeft wederom een beker op haar naam mogen schrijven. Het team had in de halve finale maar nipt afgerekend met Borne en mocht de gasten uit Wapenveld dan ook zeker niet onderschatten.  De 4-4 tegen hetzelfde Wapenveld van enkele jaren geleden stond nog vers in het geheugen.

In deze wedstrijd was het echter al snel duidelijk dat de Westerhaarse spelers een maatje te groot waren. Het begon met Gerbrand Hessing die binnen twintig zetten gratis naar dam mocht combineren tegen Gerard Blok en dan ook snel won. Vervolgens wist Marino Barkel zijn opponent Geurt Souman positioneel de vernieling in te spelen. De afgedwongen schijfwinst werd in partijwinst omgezet.


Odin Mol had een spannende partij met Albert Lusink. In het middenspel hadden beide spelers kansen maar Lusink verloor de grip op de stand en werd een verloren eindspel in gemanoeuvreerd.

Tot slot wist Bert Aalberts zijn voordeel niet te verzilveren tegen de behendig verdedigende Maikel van den Esker. Of deze partij ooit de remisegrenzen heeft overschreden is nog maar de vraag. Al met al een duidelijke 7-1 overwinning voor de Westerhaarders, waarna de cup de lucht in kon.