Hessing en Mensinga goed uit de startblokken op PK Overijssel, Schippers bijna Kampioen!

8 april 2018

De Olympische Spelen liggen weer achter ons, het WK voetbal ligt in het verschiet. Wie denkt dat er de periode hiertussen niets op het gebied van sport gebeurt heeft het mis. Op 31 maart begon namelijk het provinciaal damkampioenschap van Overijssel. Waar vorig jaar zes spelers aan de start stonden, waren het er dit jaar acht, hoewel de twee import-tukkers, Den Hollander en Mensinga, om persoonlijke redenen niet aanwezig waren bij de openingsdag. Deze partij zal later worden ingehaald.



Inmiddels is het toernooi gevorderd tot en met de derde ronde. Koploper op dit moment is de 7-voudig Overijssels kampioen en kampioen van 2014, Gerbrand Hessing. Met een mix van strategisch zeer sterke partijen en dodelijk efficiëntie heeft hij al zijn drie partijen gewonnen en is gelijk al de grootste favoriet voor de titel.
 




Op de tweede plaats staat Mitchel Mensinga, met een partij minder gespeeld. De titelhouder won zijn twee partijen, waaronder, zeer verrassend, de topper tegen kampioen van 2016 Yuen Wong. In een gewaagde partij van beide kanten kreeg de kampioen van 2017 met zijn omsingeling het initiatief en met een verrassende combinatie werd de gewonnen stelling bereikt.
De huidige derde plaats wordt bezet door Gino Schirinzi, Yuen Wong en de fantastisch spelende Jeffrey Steen. Steen verloor de eerste ronde nog van Hessing, maar herpakte zich ijzersterk door op de tropische tweede speeldag Leoné te verslaan en Wong op remise te houden. Wong verspeelde zijn overwinning in de eerste ronde op Mollink door slechts één punt te halen op de tweede speeldag. Het toernooi is nog lang, dus hij zal er alles aan doen om het de koploper nog zwaar te maken. Schirinzi heeft ook één overwinning, één remise en één nederlaag.
Topper Steven den Hollander is slechts op de zesde plaats terug te vinden, maar heeft een wedstrijd minder gespeeld. Na zijn nederlaag, in een mooie partij met een hoge randschijf, tegen rivaal Hessing revancheerde hij zich fantastisch door een prachtige overwinning in het halfopen klassiek. Het slachtoffer van deze modelpartij was Gerwin Mollink.


Theo Leoné heeft weer een punt minder, maar gezien zijn spel is dat zeer onterecht. In zijn partij tegen Steen kreeg hij vanaf het begin het initiatief en speelde een zeer sterke partij, maar vergreep zich op het einde en verloor helaas toch nog. Maar Leoné gaat zeker nog terugkomen en een gooi doen naar het podium, let op mijn woorden.
Op de laatste plaats staat Gerwin Mollink. Hij heeft helaas nog geen punten behaald in de eerste drie rondes, maar daarbij moet gezegd worden dat hij het zwaarste programma van iedereen tot nu toe gehad heeft.
De tweede klasse van het provinciaal kampioenschap is al wat verder gevorderd. Van de zes deelnemers in deze klasse heeft Roelof Schippers de beste papieren voor de titel. Met nog één partij te gaan staat de inmiddels 85-jarige Schippers twee punten voor op zijn directe concurrenten Hilco Harms en Bennie Lawant, beiden met vijf punten. Kampioen van de tweede klasse van 2017 Willem Fokkert heeft dit jaar meer moeite en staat vierde met vier punten. Bennie Hendriks heeft drie punten en op de laatste plaats staat Rene Beije, nog zonder punten.
De volgende ronde van het Provinciaal Kampioenschap Overijssel zal plaatsvinden op 14 april om 10.00 uur, op de vertrouwde locatie, het prachtige clubhuis van damclub Witte van Moort in Westerhaar. Zeker de moeite waard om een keertje te komen kijken.






Klik hier voor de uitslagen en standen