Bert Aalberts wint Dijks Leijssen Advocaten & Rechtsanwälte damdag

12 oktober 2015
  
Zaterdag 10 oktober werd in het Westerhaarse clubgebouw van damclub Witte van Moort aan de Asterstraat weer de jaarlijkse damdag gehouden. Deze damdag, gesponsord door het Enschedese advocatenkantoor Dijks Leijssen Advocaten & Rechtsanwälte, trok dit jaar 34 deelnemers, afkomstig uit Friesland tot en met Gelderland. De spelers streden in partijen met ieder een uur bedenktijd in hoofdklasse, eerste en tweede klasse voor de beschikbaar gestelde vleesprijzen.

In de hoofdklasse waren er twee poules. In poule A wist Bert Aalberts (WvM) na overwinningen op Yuen Wong (WvM) en Sjoerd Koopman en een remise tegen Jan van Dijk (WvM) de eerste plaats voor zich op te eisen. Jan van Dijk won van Wong en speelde twee keer remise en eindigde zodoende op de tweede plaats.  In poule B was Eddie Hilberink (WvM) de sterkste. Hij boekte een overwinning op Gerwin Mollink (WvM) en speelde  remise tegen Gerbrand Hessing (WvM) en Ab Steenbergen. Hessing werd tweede, na gewonnen te hebben van Steenbergen met het sneldammen. Mollink kon geen potten breken vandaag.

Links voorzitter Bennie Hessing, rechts winnaar van Hoofdklasse Poule B:
Eddie Hilberink. 
In de eerste klasse waren vier poules. In poule A werd Alex Noppers (WvM) winnaar voor Jeffrey Steen (WvM), die in de barrage won van Jeroen Schokker. In poule B eindigde Jan Bazuin (Zuidwolde) bovenaan. Adriaan Noppers (WvM) werd hier tweede na 3 keer remise gespeeld te hebben. In poule C moest er een beslissing om de eerste plek worden gespeeld.
Hier was Bennie Hessing (WvM) de beste en werd Roel van Benthem (Belt-Schutsloot) tweede. Poule D werd gewonnen door Gert Brink (Dedemsvaart) die Bennie Lawant (WvM) naar de tweede plek verwees.
Links voorzitter Bennie Hessing, rechts winnaar van de 1ste klasse:
Alex Noppers. 
De poules waren alle op rating ingedeeld, waaruit bleek dat het wel heel erg lastig was om de maximale score van 6 punten te behalen. Uiteindelijk lukte dit toch iemand.
Deze persoon was Koert Meuleman (WvM) die in poule A van de tweede klasse al zijn partijen won. Op de tweede plek eindigde hier Jan Slotman (Vroomshoop).
In poule B van de tweede klasse waren zes spelers ingedeeld. Deze speelden met 40 minuten per persoon hun wedstrijden. Hier werd Albert Slomp (Enschede) eerste. Voor de tweede plek moest er een barrage gespeeld worden tussen drie spelers. Uiteindelijk werd Robby ter Harmsel (Dedemsvaart) tweede, gevolgd door Bennie Hendriks (WvM) en Anton Maatman (Luttenberg).

Omstreeks half vijf  werd het toernooi afgesloten. Voor de winnaars was er een mooie vleesschotel en voor de nummers twee een rollade. De organisatie van damvereniging Denk en Zet/Witte van Moort kon terugkijken op een zeer geslaagde damdag.