Hessing vergaloppeert, Noppers capituleert!

13 augustus 2015

Inmiddels is het toernooi in Brunssum halfweg. Afgelopen woensdag werd al weer de zesde ronde van het Internationale damtoernooi afgewerkt. Noppers moest het opnemen tegen de Ivoriaanse tovenaar, Leo the Pold Sekongo. Het werd een zeer spannende strijd, Noppers kreeg zijn opponent flink aan het zweten en leek op een goed resultaat af te stevenen.  In het late middenspel werd Noppers het rekenen echter te veel en moest hij lijdzaam toezien hoe zijn opponent een winnend offer plaatste. Hessing speelde tegen de lokale ster Gijs Schoenmakers.  In een klassieke opening dacht Schoenmakers wat kansen te kunnen creĆ«ren. Hessing speelde op de 19e zet echter het voor schoenmaker verrassende 15-20. Zijn tegenstander had hier zichtbaar niet op gerekend en moest uit nood geboren een slechte afwikkeling nemen, waardoor hij duidelijk minder kwam te staan. Hessing veroverde het centrum en leek met zijn grote tempivoordeel  een voltreffer te gaan scoren.  Hessing vergaloppeerde zich echter nog door een plakker verkeerd in te schatten, dit kostte hem zelfs een volle schijf. Daar de stukken van Hessing reeds tot ver aan het front waren opgerukt kon hij er nog een puntendeling uitslepen.


De nieuwe aanwinst voor het 1e team Jan van Dijk is bezig aan een ijzersterk toernooi Hij stond in de eerste zes ronden slechts 1 puntje af tegen de Witrus Moiseev. Van Dijk won van Draaijsma, Teer, de Kruijf, Stempher en van Gortel en staat nu eerste in het klassement op 1 punt gevolgd door van Gortel. Hessing staat 13e en Noppers 25e.


In de zevende ronde neemt Hessing het op tegen de Russische GMIF Matrena Nogovitsyna, speelt Noppers tegen Gerard van Velzen en mag Jan van Dijk aantreden tegen de Europees kampioene bij de junioren
Angelina Popova.