Brunssem open van start!

8 augustus 2015

Vrijdag 7 augustus is 1 van de oudste zomertoernooien van Nederland weer van start gegaan.
Namens Witte van Moort doen er ook 2 spelers mee namelijk Gerbrand Hessing en Alex Noppers.
Het deelnemersveld is helaas op het laatste moment aardig geslonken aangezien bijna alle Afrikaanse deelnemers niet kwamen opdagen. Daardoor kwam het totale deelnemersveld op 86 nadat de teller voor de start nog op 101 stond.


De eerste ronde moest Gerbrand het opnemen op de papier zwakkere Gerard van Velzen.  Nadat Gerbrand een sterke hekstelling partij speelde kreeg Gerbrand het net niet rond om de winst op het bord te krijgen. Echter in de tijdnoodfase kon Gerbrand een 6 om 5 dam uithalen maar had te weinig tijd om te rekenen als die winnend was. Uiteindelijk eindigde de partij in een gelijkwaardige remise.


Alex moest het de eerste ronde opnemen tegen jeugdspeler Menno Eijkelenboom, een wedstrijd die gewonnen moest worden. Vanuit een klassieke positie verkreeg Alex controle over zwart zijn korte vleugel. Vanuit daar werd de druk op de stand vergroot en brak uiteindelijk door naar dam waarna die snel won.

De 2de ronde moet Alex het opnemen tegen Hans Stolwijk. Gerbrand heeft een lastige loting, hij moet het opnemen tegen Brunssem veteraan Be Eggens.

Tijdens de eerste ronde was de Duitse nationale televisie ook aanwezig. Die maken een item over dammen en wordt uitgezonden maandag 10 augustus om half 8 op de ARD.


Uitslagen en partijen kunt u hier vinden: Site