Team De Ark door naar finale schooldammen voor basisscholen

13 april 2015

Na een bijzonder spannend toernooi heeft het team van basisschool De Ark uit Daarle, waarin onze clubgenoten Jonne Bosch en Nout Lamberts spelen, zich ternauwernood geplaats voor de landelijke finale. Het toernooi dat gespeeld werd in het fraaie clublokaal van damclub Witte van Moort kende een ongekend spannend verloop onder het ook van de talrijk aanwezige supporters van de diverse scholen. Met nog 1 ronde te gaan waren er nog maar liefst 7 kandidaten voor de felbegeerde finaleplaatsen waaronder De Ark. In de laatste ronde hield men concurrent De Bosvlinder 1 op een 4-4 gelijkspel wat later bleek voldoende was voor een finaleplaats. Men eindigde weliswaar in puntenaantal gelijk met De Mare 1 uit Almelo maar op weerstandspunten eindigde men als derde. De Ark, onlangs nog gekroond tot Overijssels kampioen, verloor alleen van de latere nummer 1, Mr. P.Propschool uit Lochem. Op 30 mei vind de finale plaats in Alphen aan de Rijn en hiervoor hebben zich middels de diverse halve finale maar liefst 18 teams geplaats.  Voor Jonne Bosch was het helemaal een succesvolle week daar hij zich vorige week al wist te plaatsen voor de finale NK pupillen welke van 4 t/m 9 mei in Den Haag zal worden gehouden.

Het team van de Fontein locatie Hoofdweg speelde een goed toernooi en eindigde uiteindelijk verdienstelijk op de 8e plaats waarmee ze met opgeheven hoofd de speelzaal konden verlaten. De organisatie kon terugzien op een zeer geslaagd damtoernooi waarbij spanning, sfeer en sportiviteit de hoofdtoon voerden en een promotie voor de damsport was.

Eindstand halve finale schooldammen :  1. Mr. P.Propschool/Lochem   8-12, 2. Groningse Schoolvereniging/Groningen   8-12, 3. De Ark/Daarle  8-11, 4. De Mare 1/Almelo   8-11, 5. De Bosvlinder 1/Hooghalen  8-10, 6. De Krullevaar/Hoogeveen  8-9, 7. De Weidebloem/Hoogeveen  8-9, 8. De Fontein/Westerhaar  8-8, 9. De Mare 2/Almelo  8-8, 10. De Noordkaap/Uithuizermeeden  8-8, 11. Pr. Willem Alexander/Laren  8-8, 12. De Holterhoek/Vries  8-7, 13. OBS De Tweemaster/Winschoten  8-7, 14. CBS Eben Haezer/Ureterp  8-6 en 15. De Bosvlinder 2/Hooghalen  8-2.