WvM ruim vertegenwoordigd op Europees Kampioenschap in Emmen

17 september 2012

Afgelopen zondag is in Emmen het Europees Kampioenschap dammen van start gegaan. Witte van Moort is met vijf spelers en één speelster goed vertegenwoordigd. In de openingsronde wist Hans Vermin te winnen van Andreev. Hans wist echter z'n goede start niet voor te zetten. In ronde twee en drie verloor hij van respectievelijk Alexander Bulatov en Wouter Sipma.
Bart Stegeman opende met een verliespartij tegen grootmeester Alexander Getmanski. In de tweede ronde herpakte Stegeman zich en versloeg Nshan Alaveryan. In ronde drie ging Bart echter weer onderuit tegen Sven Winkel.

Andrej Kalmakov kwam de eerste ronde remise overeen met Anton Permyakov. In de tweede ronde verloor hij van Nicolai Shliahovsky.      
In de derde ronde wist Andrej weer op z'n gemiddelde te komen door Juri Geisenblas te verslaan.

Andrej Tolchikov deelde in de openingsronde de punten met Anton Hanssens, won in de tweede ronde van Villem Lüüs en speelde in de derde ronde remise tegen Ivan Trofimov.Vadim Virny begon zeer ongelukkig aan het toernooi. Hij moest voor het eerst in vijf jaar een nederlaag incasseren tegen toptalent Martijn van IJzendoorn. In de tweede ronde won Virny van Oleg Kitta en in de derde ronde deelde hij de punten met Ronald Schalley.Irene Stegeman houdt de vrouwelijke eer hoog in Emmen. In de openingsronde ging ze onderuit tegen Darja Fedorovich. In de tweede ronde versloeg ze Yeva Pogosyan en in de derde ronde verloor Irene van Lyudmila Litvinenko.


Bekijk hier de standen en partijen.