Witte van Moort verplettert Damcombinatie Fryslân

Zaterdag 28 januari was de dag dat Witte van Moort 1 op titelkoers moest zien te blijven door Damcombinatie Fryslân te verslaan met grote cijfers. Dat de Westerhaarders hierin zijn geslaagd mag toch wel geconcludeerd worden na een 17-3 overwinning die al na vier uur spelen op het scorebord prijkte.
Bij aankomst bleek Fryslân, zoals bij elke wedstrijd tegen topclubs, zijn beste spelers thuis gelaten te hebben. Daardoor was Taeke Kooistra de beste speler geworden, maar hij was juist degene die als eerste zijn tegenstander Martijn Rentmeester kon feliciteren. Dit voorbeeld werd vervolgens gevolgd door Thomy Mbongo, die combinatief won van invaller Danny Ruiter, en door Alexander Schwarzman die op fraaie wijze middels een offer won van Bastiaan Hollander.
De score werd vervolgens verder opgevoerd door overwinningen van Ben Provoost en Andrei Tolchikov, waarna de eer werd gered voor de Friezen door een remise van Sjoerd Huitema tegen Edwin Twiest. Dit was tevens het elfde punt voor de Westerhaarders, waarmee de overwinning binnen was, die vervolgens nog eens extra cachet kreeg door overwinningen van Frerik Andriessen en Boudewijn Derkx. Dat Casper Remeijer het niet kon bolwerken tegen Willem Leijenaar was alleen voor hemzelf en de statistieken vervelend, want met een afsluitende overwinning van Andrej Kalmakov op Siep Buurke werd het een hele mooie middag voor de Westerhaarders in het Friese landschap.

Met nog twee wedstrijden te gaan zijn de Westerhaarders nog volop in de race voor het landskampioenschap.