North and South

12 februari 2012

Marino won vanuit het niets.  De hele partij was vrij vlak en tegenstander Bosch verweerde zich keurig.
Tot het moment dat Bosch in tijdnood kwam, ging het helemaal mis. Uiteindelijk won Barkel na 29 minuten nagedacht te hebben en Bosch nog 2 secondes op de klok te hebben.

Een tijdje erna eindigde de partij van Remeijer tegen Lognon in een gelijkwaardige remise, waarbij vooral de onderhuidse spanningen zeer aanwezig waren.

Niet veel later kon Casaril Salomé feliciteren; in een krankzinnig middenspel (Ghestem Casaril, waarin Salomé een tegenoffer plaatste met niet te berekenen stand) bleek Salomé de koelbloedigste.

Daarna was het M’Bongo die won van Van Gortel; Van Gortel die het in de competitie niet echt trof qua tegenstanders… op een bepaald moment raakte Van Gortel de grip op de stand kwijt en maakte Thomy het koelbloedig af.

Provoost kreeg vanaf het begin een drukstandje tegen Ibrahim…. Scherp rekenend, zoals het hele seizoen speelde de kopman van WvM resoluut naar winst.

Derkx had een vlakke drukstand tegen Sekongo… in het vroege middenspel trapte hij bijna in een zeer verraderlijke combinatie,maar hij zag het net op tijd…. Daarna besloten de titanen het rustiger aan te doen en wikkelde Sekongo af naar een dun standje waar niets meer te halen viel…

Rentmeester mocht tegen de kersverse Limburgse kampioen Schalley…. Beide kemphanen gaven elkaar geen duimbreed toe en  er werd later tot remise besloten….

Kalmakov won van Koullen…. Licht voordeel verkreeg hij wel, maar totaan het eindspel duurde het pas, voordat de definieve dreun Kalmakov de 2 punten opleverde;  Koullen wisselde 2 zetten om, anders was het waarschijnlijk tot een puntendeling gekomen.

Schwarzman mocht tegen talent Thijs vd Broek; een klassiek-achtige stand met randschijven garandeerd praktisch altijd spannend spel en zo ook nu.  Schwarzman had in een vrij onschuldig ogend standje echter alle touwtjes in handen en ook in de analyse gaf hij blijk van zijn superrekenkracht…

Als laatste bereikte Andriessen een punt tegen N’Diaye… in een spannende hek verkreeg Macodou veruit de beste kansen, maar gelukkig bleef Andriessen zeer rustig en nam de tijd om een manier te verzinnen om de doorbraakplannen van N’diaye te voorkomen….

Eindstand 16-4