Schooldamkampioenschappen met veel spanning

Woensdagmiddag 9 november werd het individuele damkampioenschap voor basisscholieren gehouden met een goede deelname. Ruim veertig spelers/sters vonden de weg naar ons clublokaal. Er werd gestreden om de persoonlijke titels van iedere school waarbij de sterksten in elke leeftijdscategorie van hun school zich plaatsten voor het algemeen kampioenschap van Westerhaar. 

Uitslagen:
Fontein Asterstraat:
Groep 3+ 4: 1. Thijs Huizing, 2. Thijs Boertien en 3. Nicole Marsman 
Groep 5+6: 1. Tristan Olthof, 2.Johan Derksen en 3. Chris Bruggink 
Groep 7+8: 1. Youri Jansen, 2. Ramon Wessels en 3. Joey Lubbelinkhof
Blokstoeke:
Groep 3+4: 1. Wesley Keizer, 2. Julian Slot en 3. Lois Heijink 
Groep 5+6: 1. Alice Velding, 2. Gerwin Niks en 3. Melvin Hazelhorst Groep 
7+8: 1. Nick Lensen, 2. Naomi Tjon-Asoi en 3. Sara Veldhoff
Fontein Hoofdweg:
Groep 5+6: 1. Mathijs Middag. 2. Gerjan Zomer (buiten mededinging), 3. Danny de Jong en 4 Daan Berends

In de finale om het kampioenschap van Westerhaar dammen voor basisscholieren welke op vrijdagavond 11 november werd gehouden, was de spanning om te snijden. In de jongste groep 3+4 eindigden maar liefst 4 deelnemers op de eerste plaats waardoor een barrage noodzakelijk is geworden. Deze wordt op vrijdagavond 18 november in ons clublokaal verspeeld gelijktijdig met het herfstdamtoernooi voor de jeugd. Bij de oudste jeugd werd de strijd om de tweede plaats in een beslissingswedstrijd welke door Naomi werd gewonnen. 

Uitslagen van de finales :
Groep 3+4: 1. Thijs Huizing, Julian Slot, Thijs Boertien en Wesley Keizer, 5. Nicole Marsman en 6. Lois Heijink
Groep 5+6: 1. Mathijs Middag, 2. Danny de Jong, 3. Tristan Olthof, 4. Melvin Hazelhorst, 5. Johan Derksen en 6. Gerwin Niks.
Groep 7+8: 1. Youri Jansen, 2. Naomi Tjon-Asoi, 3. Ramon Wessels, 4. Bas Lubbelinkhof, 5. Nick Lensen en 6. Gerjan Zomer. 

Al met al kunnen we terugkijken op een geslaagd schooldamtoernooi waarbij enthousiast werd gestreden om de prijzen. Ook was het leuk te zien dat de ouders van de kinderen aanwezig waren en meeleefden met hum kroost. Ik wil de mensen die mee hebben geholpen om dit toernooi tot een succes te maken hartelijk danken voor hun inzet. Hopelijk nemen enkele jeugdige dammers de stap om lid te worden van onze damclub.