Schooldamtoernoooi CBS de fontein

15 februari 2023

Woensdag 14 februari was het dan zover. Niet alleen een bijzondere Valentijnsdag, maar ook een leuk schooldamtoernooi op het programma in Westerhaar op de Oranjestraat!

Veel kids van CBS De Fontein Oranjestraat keken er van tevoren naar uit, dat bleek ook wel uit het enthousiasme tijdens het toernooi en de aanloop ernaartoe.


In de periode voor het toernooi hadden de leerlingen van de groepen vijf tot en met acht met belangstelling deelgenomen aan een interactieve les, waarin de basisbeginselen van de damsport werden uitgelegd. Na een korte herhaling van zetten, werden de enthousiastelingen in poules ingedeeld. Topspeler Marino Barkel (oud wereldrecordhouder) werd van stal gehaald om de kids nog extra te motiveren. Alleen maar winnaars! Iedereen die meedeed had prijs. De poulewinnaars kregen een mooie beker en de anderen kregen een mooie medaille.  In twee poules werd het wel ├ęcht spannend. Daar moest in een barrage het lot worden beslecht.


Damclub Witte van Moort wil iedereen bedanken die een bijdrage heeft geleverd aan het toernooi en de leerkrachten voor hun support.

Wij wensen in het bijzonder de Westerhaarse scholen en die uit Sibculo alvast veel succes met de naderende halve finale voor het Provinciale Schooldammen.

Ben je enthousiast geworden? Voor de kids is er de kans om vrijblijvend en kosteloos langs te komen op de vrijdagavonden van 18.30 uur tot 19.30 uur.

Graag tot snel!

Hartelijke groet, namens de jeugdafdeling,

Edwin Twiest, Jeffrey Steen en Frank Schippers.