Hoopman overtuigt bij achtkamp eerste team

 11 september 2022

Op zaterdag 3 september kwamen de dammers van het eerste team van Witte van Moort bijeen voor de seizoensvoorbereiding. Nadat de zaal was klaargezet was het tijd om onder het genot van koffie en gebak het nieuwe seizoen in de clubcompetitie voor te bespreken. De verwachtingen en doelen voor het nieuwe seizoen werden geformuleerd.

Vervolgens was het tijd voor de achtkamp. Bij deze discipline neemt een achttal spelers het in simultaanvorm tegen elkaar op waarbij er ook een beroep wordt gedaan op het loopvermogen van de dammers: de borden staan kriskras door de zaal verspreid.

De achtkamp kende een spannend verloop. Lange tijd was er weinig tekening in de strijd terwijl de klokken naast de 28 borden onverbiddelijk doortikten. Er moest af en toe behoorlijk gesprint worden om tijdsoverschrijding te voorkomen, soms tevergeefs. Gelukkig was er een smakelijke lunch voorzien om de energieniveaus op peil te houden.

Rond de klok van vieren kon de balans opgemaakt worden. Er was een duidelijke winnaar in de persoon van Peter Hoopman die behoorlijk huishield tijdens deze achtkamp. Met vijf overwinningen, een remise en slechts één nederlaag liet hij zien in goede vorm te verkeren. De tweede plaats was een prooi voor Yuen Wong terwijl favoriet Marino Barkel zich tevreden moest stellen met de derde plaats.

Een geslaagde voorbereiding voor het seizoen in de nationale competitie. Witte van Moort opent op zaterdag 17 september met een uitwedstrijd bij DES Lunteren.