De Vries en Brink verdedigen hun titels in damzesdaagse

 11 september 2022

Westerhaar – Janes de Vries probeert in Westerhaar zijn damtitel in het Nederlands kampioenschap klasse B te prolongeren. Het zesdaagse toernooi gaat op maandag 19 september van start in het vernieuwde clubgebouw van Witte van Moort. 

De boomlange De Vries kan op felle concurrentie rekenen van Peter Frans Koops (uit Utrecht) en lokale favoriet Bertwin Letteboer (Vriezenveen). Beiden hebben een iets hogere rating dan de winnaar van 2021. De Vries is een in België woonachtige speler van Zeeuwse komaf die uitkomt voor damclub Maastricht.

In de klasse B treffen zich spelers met een rating tussen 901 en 1100 punten. Peter Frans Koops presteerde afgelopen seizoen het beste en heeft een rating van 1082 punten achter zijn naam. Bertwin Letteboer is sinds zijn rentree enkele jaren geleden bezig aan een sterke opmars en noteert 1054 punten, twaalf meer dan kampioen De Vries. Het speeltempo in Westerhaar is per speler tachtig minuten plus een extra minuut voor elke gedane zet.

In de klasse C (rating 0 tot 900 punten) verdedigt Gert Brink zijn titel. De sluwe Hardenberger bracht vorig jaar zelfs de meest onmogelijke standen tot winst en zal zijn slagkracht hard nodig hebben. Maar liefst acht deelnemers bezitten een hogere rating dan de 795 punten van de Hardenberger. Op papier zijn de grootste kanshebbers voor de titel Hans Luchies (uit Ugchelen), Johan Tuenter (Westerlee) en Roy Slagter (Nijmegen). De nog ratingloze Westerhaarders Frank Schippers en Gerrit Talen kunnen voor een verrassing zorgen.

De nationale kampioenschappen B & C worden op woensdagavond 21 september opgeluisterd met een sneldamtoernooi, waarvoor de inschrijving open is. Het speeltempo bedraagt vijf minuten plus twee seconden voor iedere zet. 

het organisatie comité v.l.n.r. Gerbrand Hessing (voorzitter), Theo Leoné, Gil Salomé en Herman Damman


Voor nadere informatie:

nkdammenwesterhaar.nl  

Voorzitter organisatiecomité Gerbrand Hessing 06 55717984