Tweede team klopt 020


15 oktober 2018

Hoofdklasser Witte van Moort 2 boekte in Amsterdam een krappe zege op het tweede tiental van 020. Lang leken de Westerhaarders op een royale overwinning af te stevenen. Al vlot hadden de bezoekers op alle borden voordeel. Toen ook nog eens Jeffrey Steen Bob Out van het bord blies, had het team alle troeven in handen.

De Amsterdammers kwamen op gelijke hoogte door een winstpartij van Paul Lohuis (rating 1122) op de zich knap verwerende Bert Drent (rating 838). De uitslag was een tegenslag want Drent kon met een lichte combinatie een schijf winnen. Ook Theo Leoné ging onderuit, tegen Roep Bhawanibhiek. Vanuit een onvoltooide hekstelling nam Leoné zijn tegenstander in een wurgende klem, kwam gewonnen te staan maar verloor toch.

Aanvaller Niek Kloppenburg had het geluk dat Frank Zwerver in een remisestand de verkeerde afslag nam. Tomasz Miksa zette Sjoerd Hoekstra onder druk met een vooruitgeschoven post op 36. De Pool veroverde alle centrale velden en wikkelde soepel af naar een gewonnen eindspel.

Eddie Hilberink bracht met een remise tegen Wiebo Drost het elfde punt binnen. In een hekstelling op de rand van de afgrond ontsnapte Hilberink via een lastig dammeneindspel naar een puntendeling.