Team Gerbrand Hessing prolongeert titel drietallen


Op donderdag 24 maart werd het inmiddels traditionele drietallentoernooi gehouden. Vorig jaar wist het team van Gerbrand Hessing te winnen en hoopte dit jaar de titel te kunnen prolongeren. Met een opgave van 12 teams kon men om iets voor 8 beginnen met het toernooi.

In de voorronden werden vier ronden gespeeld waarbij een plek in de finalepoule het doel was. Het team van Gerbrand Hessing en Marino Barkel gingen als een speer en wisten zich met 7 en 8 punten als eerste twee teams te plaatsen voor de finalepoule. Daarachter moesten beslissingen in de laatste ronde de doorslag geven. Uiteindelijk gingen ook de teams van Jeroen Schokker, Bennie Hessing, Willem Fokkert en Alex Noppers zich voor de finalegroep te plaatsen. De teams van Bennie Hendriks, Edwin Twiest, Adriaan Noppers, Maaike Noppers, Gerwin Mollink en Koert Meuleman waren toegewezen op de verliezerspoule.

De finale bestond uit drie ronden die uit zouden maken welk team er met de titel vandoor zou gaan. Het team van Gerbrand Hessing wist in de eerste ronde niet te winnen van het team van Bennie Hessing, terwijl het team van Marino Barkel wel wist te winnen. Het verschil liep dus op in het voordeel van Barkel. In de tweede ronde troffen het team van Barkel en Hessing elkaar en nam het team van Bennie Hessing het op tegen het team van Fokkert. Het team van Hessing wist het team van Barkel te verslaan, terwijl het team van Bennie Hessing ook wist te winnen van het team van Willem Fokkert. Het team van Jeroen Schokker won uiteindelijk van het team van Noppers. In de laatste ronde won het team van Bennie Hessing van het team van Alex Noppers, terwijl het team van Gerbrand Hessing wist te winnen van het team van Willem Fokkert. Met de overwinning van het team van Marino Barkel (met Wilhelm Lensen en Harry Barkel) op het team van Jeroen Schokker wist dit team zich te verzekeren van de derde plek. Op een gedeelde eerste plaats eindigden de teams van Gerbrand Hessing (verder bestaande uit Mark Paters en Joche Bakker) en Bennie Hessing (aangevuld met Lars Knol en Jonathan Scotte Di Minico). Bij gelijk eindigen van de teams golden de punten uit de voorronden waardoor het team van Gerbrand Hessing zijn titel wist te prolongeren.
In de verliezerspoule wist het team van Bennie Hendriks (met Arend Boertje en Natasha Hessink) te winnen, voor team Adriaan Noppers (met Hidde Noppers en Marten Noppers) en team Maaike Noppers (met Wollie Noppers en Wim Noppers).

De organisatie kan terugkijken op een gezellige en sportieve avond. Volgend jaar op de donderdag voor Pasen mag team Gerbrand Hessing weer proberen de titel te prolongeren.

Team Gerbrand Hessing
Team Bennie Hessing

Team Marino Barkel
Team Bennie Hendriks

Team Adriaan Noppers

Team Maaike Noppers