Reserves WvM naar de hoofdklasse na een zwaarbevochten overwinning!

15 maart 2015

Het is de reserves van WvM dan toch gelukt om in de rebound te promoveren naar de landelijke hoofdklasse!

Zowel Witte van Moort als 020 Amsterdam kwamen in hun topopstelling.

Jan Willem Hoeve scoorde vrij snel de eerste punten na een kleine combinatie.

Helaas verloor Steen zijn partij nadat hij in een moeilijke stand de juiste verdediging niet kon vinden.

Hilberink speelt dit jaar een topseizoen en kreeg topscorer van 020 positioneel op de knieƫn.

Het topduel tussen de kopmannen Twiest en Brunsman leverde een spannende partij op, waarbij Twiest in het vroege middenspel lichte grip begon te krijgen op de stand en voerde de druk lichtjes op. Brunsman verdedigde echter correct en kon in een nadelig eindspel nog net ontsnappen.

Mollink speelde een rustige partij en zag dat bij een paar andere borden kansrijke posities waren bereikt en besloot tot remise in een stand, waarin hij licht voordeel had.


Daarna ging het hard; Topscorer Kloppenburg scoorde na een rekenfout van zijn tegenstander (die duidelijk met een opdracht speelde een punt te halen) een schijf en liet hem kansloos en kort daarna speelde Rene Schippers zijn tegenstander na een positionele blunder helemaal weg en gaf deze ook geen kans op herstel.

Jan Schippers werd uiteindelijk de matchwinner en sleepte het 11e punt binnen; na de hele partij voordeel gehad te hebben werd de stand uiteindelijk toch te dun en nam hij genoegen met een punt

Irene Stegeman viel in voor Altchoul, die op het laatste moment verstek moest laten gaan. In een klassieke partij kon ze op licht voordeel bogen, maar een rekenfout leverde haar een schijf achterstand op en hoewel ze er nog een eindspel uitsleepte, bleek het toch onvoldoende.

Noppers speelde een solide partij, maar ook hij maakte een fout in het middenspel en kwam na een lichte combinatie een schijf achter. Er was wel enige compensatie, maar bij correct spel had hij toch moeten verliezen.  Door een slimme truc wist hij uiteindelijk toch nog remise te halen en was de buit met 12-8 binnen!


De voorbereiding voor volgend seizoen kan beginnen, want dan speelt Witte van Moort 2 in de eennahoogste klasse van Nederland!