Gehavend tweede verliest strijd in Leeuwarden.

Zaterdag 1 november

Het tweede team van Witte van Moort had in de vierde ronde van de Nationale Competitie een zware tegenstander. De Oldehove uit Leeuwarden speelt normaal gesproken mee om de bovenste plaatsen in de Hoofdklasse. Doordat het eerste team een paar spelers nodig had en ook Eddie Hilberink en Jan Schippers niet mee konden ging het tweede team gehavend naar Leeuwarden. Jammer genoeg werd Jeffrey Steen ook nog ziek. Dus op stap met 9 spelers en beginnen met een 2-0 achterstand.
De Oldehove had ook persoonlijke problemen, maar dan met uitslapers. Klaas-Hendrik Leijenaar had zich verslapen en moest uit Groningen gehaald worden door Jan Algra. Jan-Willem Hoeve mocht het met een uur meer proberen tegen Leijenaar. Gek genoeg waren ze al als eerste klaar. Jan-Willem liet zijn linkervleugel vastlopen, iets wat hij niet meer kon repareren. Daarna was het Lars Knol die het een hele partij lang goed vol hield tegen Jappie de Vries. Maar hij trapte op het laatst toch nog knullig in een zetje (6-0). Rene Schippers zorgde voor een tegentreffer tegen de jeugdige Nick de la Fonteyne. Na voordeel behaald te hebben viel het zetje deze keer aan onze kant. Aan bord 5 had Edwin Twiest een sterke opening tegen Rene Wypkema. Hij behaalde een zeer goede positie en dacht het af te maken met een offertje. Een verrassend tegenoffertje zorgde zelfs nog voor een nadelige stand, die wel makkelijk remise te maken was(7-3)
Daarna mochten de meegereisde dames het uitvechten voor het tweede. Maaike Noppers speelde een goede klassieke partij tegen Douwe Kootstra maar vergat even naar een forcing te kijken. Dit kostte haar een schijf en later de partij. Leonie de Graag koos ook voor een klassieke stelling, gecombineerd met een opsluiting. Na een moeilijke stelling zag ook zij een zetje over het hoofd. Deze was meteen gewonnen voor haar tegenstander Piet Tuik. Aan bord 1 mocht ingevallen topspeler Peter Hoopman het uitvechten tegen een van Leeuwardens kopmannen t.w. Jan van Dijk.
Het evenwicht werd niet verbroken in deze partij(12-4).
Op bord 7 mocht Niek Kloppenburg het uitvechten tegen een andere kopman van De Oldehove, Tjalling Goedemoed. Na een spannende opening leek Goedemoed wat voordeel te hebben verkregen. Deze werd in de tijdnoodfase echter totaal omgebogen naar een goede stand voor Kloppenburg die het daarna knap afmaakte. Als laatste mocht Gerwin Mollink het opnemen tegen Jan Algra. Gerwin kwam sterk uit de opening maar liet zich aan het eind van het middenspel totaal overspelen. In het eindspel kon hij het niet meer redden. Dit zette de eindstand op een 14-6 nederlaag voor het tweede team.