Voor 35e maal NK dammen voor junioren in Westerhaar

26 april 2014

Komende maandag 28 april begint voor de 35e maal in successie het NK dammen voor junioren in Westerhaar. Een tiental talentvolle jeugddammers strijden in het clublokaal van de Westerhaarse damvereniging om deze felbegeerde titel. Deze spelers hebben zich allemaal geplaatst via voorronden uitgezonderd titelverdediger Martijn van IJzendoorn uit het Zuid-Hollandse Wateringen.
Het is al echt een grote traditie dat dit kampioenschap in Westerhaar wordt gehouden en de organisatie is dan ook altijd perfect geregeld. De deelnemers worden ondergebracht in gastgezinnen en er zullen ook enkele activiteiten gehouden worden om de onderlinge sfeer tussen de deelnemers te bevorderen.
Al vele grote namen in de damwereld zijn hun carrière gestart bij het NK voor junioren zoals Ton Sijbrands en Harm Wiersma. Ook de huidige titelhouder, de nu 17 jarige Martijn van IJzendoorn, wordt een grote toekomst voorspeld in de damwereld en misschien wordt hij dan eens de nieuwe Nederlandse Wereldkampioen.
De opening van dit toernooi wordt verricht door de heer Visser, wethouder van de gemeente Twenterand. Deze opening wordt gehouden om 17.30 uur waarbij de heer R.Keurentjes van de KNDB spelers kort introduceert bij de aanwezigen. Om 18.00 uur start dan de 1e ronde o.l.v. arbiter Hans Lucassen uit Almelo. Hij keert na enkele jaren van afwezigheid terug op de plaats die hij vele jaren met veel succes invulde.
Op dinsdag, woensdag en donderdag worden er elke dag twee rondes gespeeld die om respectievelijk 10.00 en 18.00 uur een aanvang nemen. Vrijdag wordt er dan de voorlaatste ronde gespeeld welke ook om 10.00 uur start waarna er een sneldamtoernooi volgt. De sluiting staat gepland op zaterdag 3 mei na de laatste ronde rond de klok van drie uur. Ook hierbij zal wethouder Visser aanwezig zijn.
Favoriet is natuurlijk de huidige kampioen maar er zijn diverse gevaarlijke outsiders zoals daar zijn:  Jan Groenendijk uit Wageningen en kampioen van 2012, Pepijn van den Brink van landskampioen VBI Huissen, Jitse Slump uit Heerlen en Wouter Wolff uit Groningen welke de grootste progressie gemaakt heeft het afgelopen jaar.
Het beloofd dan ook opnieuw een bijzonder spannend kampioenschap te worden welke door een ieder live gevolgd kan worden. Er wordt namelijk ook dit jaar weer gespeeld op elektronische damborden waarbij de partijen live via internet te zien zullen zijn. Er staat hiervoor een link op de website van de Westerhaarse damclub welke u naar deze site leidt. De website van de damclub is www.damclubwittevanmoort.nl

Ook bent u dagelijks welkom in het clublokaal aan de Asterstraat 28 te Westerhaar en de toegang is uiteraard vrij.