Eerste en tweede team plaatsen zich voor bekerfinale

6 april 2014

Het eerste team moest in de tweede ronde thuis aantreden tegen Wapenveld. Gil Salomé was gekoppeld aan Rienk van Marle, Marino Barkel aan Maikel van de Esker, Edwin Twiest aan Albert Lusink en Gerbrand Hessing speelde tegen Geert-Jan Smit. In de partijen met normaal speeltempo wisten de flink hoger ingeschaalde spelers van ons eerste geen potten te breken en werd in alle partijen de vrede getekend. Een prestatie van formaat van de bezoekers! In de daarop volgende sneldamsessie stelde de thuisploeg orde op zaken, door Wapenveld een clean sheet te bezorgen, 8-0.

In de halve finale kwam Twente's (Eerste) op bezoek.  Gerbrand Hessing speelde een wat gewaagde opening tegen Gerrit Draaisma, welke hem veel tijd kostte. In het middenspel kwam Hessing sterk op het centrum te staan. Ondanks grote tijdsdruk gaf hij z'n goede positie niet meer uit handen en tekende aan voor de eerste overwinning. Herman Hilberink kon kort daarna gefeliciteerd worden, nadat hij Jeroen Paalman middels uitstekend tempospel van het bord had gedrukt. Edwin Twiest zette de score op 6-0 na een klokoverwinning op Wytse Sytsma en Gil Salomé bepaalde de eindstand op 8-0 door Andre Nijmeijer in een 5 om 3 eindspel te verslaan.

De finale wordt op 24 april gespeeld tegen het tweede team, dag achtereenvolgens met Wapenveld 2, Enschede en Borne afrekende.