Edwin Twiest Sneldamkampioen Witte van Moort 2014

11 april 2014

Afgelopen donderdag werd het jaarlijkse sneldamkampioenschap van Witte van Moort gehouden. In twee klassen streden 15 dammers om de sneldamtitel.

In de eerste klasse ging Hilco Harms als een pijl van start en stond na drie ronden met een maximale score bovenaan. Uiteindelijk moest hij alleen zijn meerdere erkennen in Bennie Hessing. Hierdoor kon Roelf Schippers bij komen en kwamen beide dammers met een score van 10 punten uit 7 wedstrijden op de eerste plaats terecht. Een barrage moest duidelijkheid verschaffen wie zich de sneldamkampioen eerste klasse van Witte van Moort mocht noemen. In een spannende partij wist Roelf Hilco te verschalken en mag zich hierdoor de sneldamkampioen van het seizoen 2013/2014 noemen. De derde plek ging naar Adriaan Noppers, die uiteindelijk een punt minder had dan de nummers één en twee.

In de Hoofdklasse werd al snel duidelijk dat Edwin Twiest een serieuze kanshebber voor de sneldamtitel zou zijn. Daar waar de concurrentie punten liet liggen, zette Edwin zijn partijen om in overwinningen. Alleen Gerbrand Hessing en Tomasz Miksa wisten Edwin een puntje af te snoepen. Met een voorsprong van 3 punten op de gedeelde nummers 2, 3 en 4 wist hij zodoende ruim sneldamkampioen van Witte van Moort seizoen 2013/2014 te worden.

De uitslagen:

Hoofdklasse:
1. Edwin Twiest
2. Tomasz Miksa, Gerbrand Hessing en Jan Schippers
5. Jan van Olst
6. Gerwin Mollink
7. Lars Knol

Eerste klasse:
1. Roelf Schippers (na barrage)
2. Hilco Harms (na barrage)
3. Adriaan Noppers
4. Jeffrey Steen.
5. Koert Meuleman
6. Bennie Hessing
7. Hidde Noppers
8. Bennie Hendriks