NK dammen voor junioren voor 34e maal in Westerhaar

24 april 2013

Van maandag 29 April t/m zaterdag 4 Mei wordt er in het clublokaal van damclub WvM te Westerhaar het NK dammen voor junioren gehouden. Het is alweer de 34e maal in successie dat deze actieve damvereniging dit toernooi organiseert.
Het deelnemersveld bestaat uit tien dammers uit het gehele land waaronder Bert Aalbers van de organiserende vereniging. Hij speelde onlangs nog mee in de finale van de senioren waar hij niet onverdienstelijk op de gedeelde tiende plaats eindigde. Favorieten voor de titel zijn titelverdediger Jan Groenendijk en Martijn van IJzeldoorn met als gevaarlijke outsiders Thijs van den Broek en Bert Aalbers.
Het toernooi wordt maandag 29 April om 17.30 uur geopend door wethouder van de gemeente Twenterand, de heer H.Visser. Om 18.00 uur gevolgd door de 1e ronde van het toernooi.  Zowel dinsdag, woensdag als donderdag worden er twee ronden gespeeld welke om 10.00 en 18.00 uur hun aanvang nemen. Vrijdag wordt er gespeeld met aanvang 10.00 uur terwijl de slotronde op zaterdag eveneens om 10.00 uur begint. Aansluitend wordt dan de prijsuitreiking gehouden waarbij ook wethouder Visser weer aanwezig zal zijn,
Het toernooi staat onder leiding van internationaal arbiter Rima Danileviciene uit Ane. Tijdens dit kampioenschap zal er voor het eerst tijdens een NK dammen voor junioren op Elektronische damborden worden gespeeld zodat de partijen via internet wereldwijd live gevolgd kunnen worden. De link kunt u vinden op de website van de Westerhaarse damclub: www.damclubwittevanmoort.nl
Naast de titel zijn er ook diverse kwalificaties te verdienen. De nummers 1 t/m 3 van dit toernooi plaatsen zich rechtstreeks voor het EK dammen voor junioren welke van 1 t/m 7 September in Polen gehouden zal worden. Tevens plaatsen deze spelers zich voor het WK dammen voor junioren dat van 21 t/ 28 December in Frankrijk zal worden gehouden. Al met al ingrediƫnten voor een spannend toernooi met verrassende uitslagen.
Het complete deelnemersveld bestaat uit: Jan Groenendijk/Wageningen, Thijs van den Broek/Tilburg, Jitse Slump/Landgraaf, Wouter Wolff/Groningen, Bert Aalberts/Dedemsvaart, Rick Hakvoort/Wezep, Steven den Hollander/Rijnsburg, Martijn van IJzeldoorn/Wateringen, Mitchel Mensinga/Heerhugowaard en Jan van der Star/Biddinghuizen.