Eddie Hilberink koploper bij Overijssels Kampioenschap

2 april 2013


Afgelopen zaterdag is het Overijssels kampioenschap voor senioren weer van start gegaan. Er wordt gespeeld in het clubhuis van damvereniging Denk en Zet/Witte van Moort uit Westerhaar. In de hoofdklasse deelde Eddie Hilberink gelijk een ferme tik uit aan zijn concurrent Gerbrand Hessing. Hessing nam in een makkelijke klassieke stelling te veel onnodig risico en kreeg uiteindelijk het deksel op de neus. Gerwin Mollink kwam in de eerste ronde niet verder
dan een puntendeling met Ab Steenbergen uit Raalte. In de tweede ronde werd dezelfde Steenbergen overklast door Gerbrand Hessing. Hessing opende sterk met een mooie flankaanval en wikkelde vervolgens met een doorbraakcombinatie af naar een gewonnen eindspel. Weliswaar duurde het nog wel even voordat Hessing twee punten kon bijschrijven. Gerwin Mollink herstelde zich met een remise tegen Eddie Hilberink in een gelijkopgaande partij.



In de tweede klasse zijn er momenteel drie koplopers, Hilco Harms, Bennie Hendriks en Bennie Lawant hebben allen drie punten. Harms deelde in de ochtendronde de punten met Hendriks en overklaste 's middags de jongeling Hidde Noppers. Bennie Hendriks won in de middagronde van Albert Bakhuis. Lawant deelde 's ochtends de punten met nestor Roelof Schippers en was in de tweede ronde te sterk voor Koert Meuleman.

Zaterdag 6 april zullen de derde en vierde ronde worden gespeeld.

Klik hier voor de stand.