Tweede team verpulvert Roden/Leek

20 januari 2013


Voor het tweede stond op zaterdag 19 januari Roden/Leek te wachten. Deze club stond een plekje onder ons en is dus een belangrijke concurrent in de strijd om lijfsbehoud. Het was dan ook zaak om te winnen en zodoende de degradatiezone te verlaten. De gasten kwamen niet op hun sterkst want ze hadden onder meer de zeer taaie Jaap Huizinga niet bij zich.


De middag begon voorspoedig. Bert Aalberts combineerde al na een half uur gratis naar dam na een slechte opening van Bonne ten Hoor. Nadat via twee rondslagen nog twee schijven buit waren gemaakt gaf Ten Hoor het iets na enen op (2-0).  Vervolgens gebeurde er heel lang niks. Ook bij Gerwin Mollink niet, want na een vrij zouteloze partij waarin hij wel het beste van het spel had besloot hij na 43 zetten op het remiseaanbod van Rob Helwerda in te gaan (3-1).


Leonie de Graag had een spannende partij tegen Lieuwe Riddersma. De hekstelling die in de opening op het bord kwam werd van het bord geruild. De Graag had wel wat voordeel maar het leek nog een lange strijd te worden. Riddersma liep echter in een 2-om-4 en gaf direct op (5-1). Jan Schippers had tegen de zwakkere Dennie van Dijk een perspectiefrijke stand met doorbraakkansen op de lange vleugel van Van Dijk. Het liep echter allemaal net niet en Schippers moest teleurgesteld in remise berusten (6-2)

René Schippers had een fraaie partij tegen Bert Begeman. De wederzijdse flankopstelling bezorgde beide spelers de nodige hoofdbrekens. Op een gegeven moment waren beide spelers doorgebroken naar dam, maar Schippers had twee schijven meer en hij won dan ook. (8-2) Eddie Hilberink had het zwaar tegen de veel ruilende Dick Holtman, maar wist met de nodige krachtinspanning een mooie centrumomsingeling op het bord te krijgen. Nadat hij een remisebod van Holtman afsloeg wist hij met een fraai offer de twee punten op de wal te slepen (10-2).

Alex Noppers had een sterkere tegenstander in Roel de Vries. Hij kwam in moeilijk klassiek terecht, maar de bordjes werden danig verhangen toen hij een sterke Ghestem-doorstoot plaatste. In tijdnood verliep de afwerking niet goed maar de remise is een prima resultaat met een blauwe notering tot gevolg. Belangrijker was dat de teamwinst binnen was (11-3). Elena Altsjoel speelde tegen de taaie Albert Schuur. Schuur speelde sterk tegen, maar enkele positionele onvolkomenheden werden door Elena uitgebuit met schijf- en partijwinst tot gevolg (13-3).

Johan van Dijk moest de kopman van Roden/Leek, Eric van Sonderen, bestrijden. Van Dijk speelde een goede opening maar speelde de gewaagde Ghestem-doorstoot misschien wat te actief tegen. Een kromme stand was het gevolg. Van Dijk wist nog wel een eindspel te halen maar doordat Van Sonderen schijven ging rapen was verlies niet te vermijden (13-5). De laatste twee punten waren te verdelen aan het bord van Niek Kloppenburg en de zwakkere Fokke Smid. Kloppenburg speelde actief en stond na de tijdscontrole dan ook overweldigend. Niek wist het voordeel echter niet in een tweepunter om te zetten (14-6)