Motor Witte van Moort stokt na vijf overwinningen op rij

20 januari 2013


Zaterdag 19 januari ’13 gingen de dammers van Witte van Moort roemloos ten onder tegen de dammers uit Huissen. Waar er vorig jaar nog met 13-7 in Huissen werd gewonnen, was het nu andersom. Westerhaar wist zelf geen enkele partij te winnen maar verloor zelf wel drie partijen.
 Als eerste remiseerden de supergrootmeesters Virny en Valneris met elkaar. Daarna remiseerden topscorer Mol en Hendriksen met elkaar na een spannende partij en ook Salomé en Van Aalten hielden elkaar in evenwicht.  Vervolgens sloeg Huissen keihard toe. Debutant in het eerste tiental van WvM Jeroen Schokker speelde een moedige en gecompliceerde partij tegen Huissen kopman en supergrootmeester Alexander Baljakin. In een scherpe Roozenburg-variant had Baljakin het beter berekend en gaf middels een combinatie Schokker het nakijken. 
De 13-jarige juniorenkampioen van Nederland Jan Groenendijk won eerst een schijf en vervolgens de partij tegen Remeijer. Gerard Jansen vergrootte de voorsprong nog verder door in een sterke aanvalspartij Miksa te verslaan.  Ten slotte volgden nog vier remises. Eerstens zat er voor Barkel (net) geen winst in. Tegenstander de Koning stond zowel op het bord als op de klok behoorlijk onder druk maar wist het hoofd koel te houden met remise als resultaat. Edwin Twiest hield tegen de gevaarlijke Krajenbrink de stand nog net gelijk. Hetzelfde wist Gerbrand Hessing te doen tegen Keurentjes. Hessing stond zowel op het bord als op de klok onder druk, maar hield zich koel staande. Als laatste speelden Herman Hilberink en Pepijn van de Brink een spannende partij waarin het evenwicht niet verbroken werd en waardoor de eindstand op 13-7 voor Huissen kwam.