Tweede team wint nipt

15 oktober 2012

Op zaterdag 13 oktober moest het tweede team van Westerhaar aantreden tegen SSS Kampen.
Deze promovendus had tot nu toe goede resultaten laten zien. Toch moest het tweede team hier van kunnen winnen. Een winst zou ook zeer welkom zijn vanwege de slechte seizoensstart van het tweede team.
Toch was het Kampen dat op voorsprong kwam. Hilco Harms had een gedeplaceerde lange vleugel. Toen hij tot overmaat van ramp in een damzetje tuinde kon hij Antoine Koster de hand en de bijbehorende twee punten geven (0-2).
Elena Altsjoel had in Nico Lugthart een op papier gelijkwaardige tegenstander. Ze legde weer een goede centrum omsingeling op de mat en won na een dam afwikkeling het eindspel (2-2). Johan van Dijk speelde tegen talent Rick Hakvoort. Hakvoort kwam vanuit de opening goed te staan, maar wist het voordeel toch niet te verzilveren (3-3).
Rene Schippers kreeg vanuit de opening een goede aanval tegen Gerlof de Jong. De Jong kon niets tegen de aanval uitrichten waarna hij werd platgewalst (5-3). Bert Aalberts speelde tegen de sterkste Kampenaar, Michel Stempher. De lange remisereeks tussen deze spelers werd doorbroken nadat Aalberts het half-open klassiek niet goed behandelde. Na een afwikkeling had Stempher genoeg voordeel voor de winst. (5-5)
Gerwin Mollink beukte in de opening op de lange vleugel van Henk Kamminga. De Drontenaar wist hier niet goed mee om te gaan en het voordeel van Mollink nam zienderogen toe. In het eindspel was het materiële overwicht te groot waardoor Kamminga er maar mee stopte (7-5).
Eddie Hilberink leek op papier wel te gaan winnen van Reuvekamp, maar verloor onverhoopt een schijfje, waarna hij alle zeilen moest bijzetten om nog remise te halen, hetgeen hem lukte (8-6). Niek Kloppenburg speelde een principiële partij tegen Teun van Gelder, maar mocht na de tijdscontrole nog blij zijn dat er remise in zat (9-7). Alex Noppers speelde een gelijkwaardige partij tegen Piet Dijkstra. In een dunne stand leek Dijkstra wat voordeel te hebben, maar veel stelde het niet voor en de Kampenaar berustte in remise (10-8).
Het was eerder de vraag of het 12-8 ging worden dan dat de teamwinst nog in gevaar kwam, maar Jan Schippers wist Wim Dekker niet op de knieën te krijgen waarna Westerhaar de eerste punten kon opstrijken (11-9)