Miksa verslaat Harm Wiersma tijdens damsimultaan

17 mei 2012

Tijdens de Nationale Sleepbootdagen in Zwartsluis werd er op hemelvaartsdag als nevenactiviteit een simultaan gegeven door zesvoudig wereldkampioen Harm Wiersma. Onze vereniging was met 5 leden goed vertegenwoordigd. Bennie Hessing, Alex Noppers, Jeroen Schokker, Tomasz Miksa en Gerbrand Hessing hielden de eer hoog voor de vereniging. Intotaal speelden er veertig dammers mee met de simultaan tegen Wiersma. Oud-burgemeester Bernard Kobes gaf live commentaar tijdens de simultaan.
Wiersma werkte de meeste tegenstanders snel van het bord af. Bennie Hessing werd het eerste Westerhaarse slachtoffer.

Hij nam een dam voor drie schijven, welke twee zetten later door Wiersma werd afgenomen. Na remise te hebben gespeeld tegen de 87e jarige heer Strating uit Zwartsluis, veegde Wiersma de ene na de andere dammer van het bord. Na vijf uur spelen waren het de dammers van Witte van Moort die nog niet aan opgeven dachten. Tomasz Miksa had zelfs een damcombinatie uitgehaald (5 om 3).

Alex Noppers moest als eerste capituleren. Jeroen Schokker dacht in een zes om zes standje de remise binnen te hebben. Hij vergalloppeerde zich nog door in een drie om drie doorbraakje te trappen. Ook Gerbrand Hessing kwam niet onder de aanhoudende druk van Wiersma uit en moest in een vier om drie eindspel zijn meerdere erkennen. Tomasz Miksa daarentegen wist de druk bij Wiersma op te voeren, wat hem uiteindelijk de overwinning opleverde!