Barkel start met overwinning op Nederlands kwalificatietoernooi

9-01-2012

Afgelopen zaterdag werd een begin gemaakt met het kwalificatietoernooi voor het Nederlands kampioenschap dammen 2012 in Heerhugowaard. In drie poules wordt gestreden voor in totaal negen finaleplaatsen. Witte van Moort spelers Marino Barkel, Bert Aalberts en Gerbrand Hessing speelden alle drie hun wedstrijden in Emmeloord. Barkel lootte de eerste ronde tegen clubgenoot Gerbrand Hessing. Na een zeer riskant opgezette partij balanceerde Barkel op de rand van de afgrond. Een combinatie bracht redding. Barkel kreeg plots twee punten in de schoot geworpen, daar Hessing door een misrekening de verkeerde variant koos.
Bert Aalberts startte de eerste ronde met een remise tegen Wouter Sipma uit Hijken. In de middag ronden speelde Aalberts remise tegen Pieter van Splunter. Barkel remiseerde in de middagronde tegen Matthias de Kruijff, die in de ochtendronde verrassend won van grootmeester Hein Meijer. Hessing herstelde zich in de tweede ronde met een remise tegen Nick Hoving.
Over twee weken wordt de derde en vierde ronde gespeeld. In ronde drie speelt Barkel tegen Wiebe van der Wijk, Bert Aalberts tegen Katrinus Posthumus en speelt Gerbrand Hessing tegen Sipke Doller.