Jitse Slump zegeviert in Heritage Open

29 juli 2024

Met zes spelers was Damclub Witte van Moort op de 3e editie van Heritage Open in IJsselstein goed vertegenwoordigd. In Groep A deden 1e teamspelers Jitse Slump, Thijs van den Broek, Martijn de Leeuw en Yuen Wong mee. In groep B was alleen Gerbrand Hessing namens Witte van Moort van de partij en In groep C was Gerrit Talen de enige speler van Witte van Moort.

Groep A/Play-offs

In groep A deed een behoorlijk aantal grootmeesters mee, het was dan ook een loodzware groep. De opzet in deze groep was om bij de eerste vier te eindigen om zo te kunnen plaatsen voor de play-offs. Alleen Jitse Slump slaagde daarin door als vierde te eindigen. Yuen Wong viel net buiten de prijzen, Martijn de Leeuw en Thijs van den Broek eindigen in de middenmoot. 

In de play-offs werd Jitse Slump gekoppeld aan Rick Hakvoort, de verrassende winnaar van groep A. De regels in de play-offs werden enigszins aangepast door o.a. ‘onder te bieden’ op speeltempo. Het was een kleine verwijzing en tevens knipoog naar de hoofdsponsor, Heritage Auction. Een andere regel die werd ingevoerd was dat Jitse Slump moest winnen van Hakvoort, omdat Hakvoort boven Slump eindigde. Slump won overtuigend en trof in de finale Thomy Mbongo, die veelvoudig oud-wereldkampioen Alexander Schwarzman uit de finale hield. Omdat Slump in de play-offs won, had Slump genoeg aan remise in de finale. Slump hield het hoofd koel en zodoende werd hij de winnaar van Heritage Open. 

Groep B

Gerbrand Hessing begon uitstekend in zijn groep. Na vijf rondes stond Hessing nog op gedeeld eerste plek. Maar in de zesde ronde verloor hij van een directe concurrent, waardoor Hessing terugviel buiten de podiumplekken. Hessing streed in de laatste twee rondes nog voor wat het waard was, maar het was niet genoeg en moest genoegen nemen met de vijfde plek.

Groep C

In groep C kwam Gerrit Talen de slechte start niet meer te boven en eindigde in de onderste regionen. 

Na de prijsuitreiking was er nog afsluitend een barbecue en onder het genot van drankjes werd er gezellig nagepraat. De dammers van Witte van Moort kunnen terugkijken op een geslaagde damdag.