Gerwin Mollink verovert provinciale damtitel

26 juni 2022

Afgelopen zaterdag vond de slotronde van het Provinciaal kampioenschap dammen plaats in Westerhaar. In de hoofdklasse werd een match van vijf partijen gespeel tussen Hammernaar Gerwin Mollink en Theo Leoné uit Borne. Nadat de eerste vier partijen in remise waren geëindigd, kwam er in de slotronde alsnog een beslissing. Nadat Leoné zijn halve hekstelling verbrak en vervolgens verkeerd sloeg, forceerde Mollink schijfwinst. De partij werd vervolgens vakkundig uitgespeeld door Mollink, die met deze overwinning zijn eerste Provinciale titel bij de senioren veroverde.

In de tweede klasse was het ook spannend tot het laatst.  Na 5 ronden spelen stonden alle deelnemers met 5 punten gelijk. In de slotronden kraaide Willem Fokkert victorie tegen Gert Brink. Ook Gerrit Talen was hard op weg om zijn tegenstander Bennie Lawant aan de zegekar te binden. Echter sloeg het noodlot voor Talen toe. Talen vergooide op de 50e zet een gewonnen stelling door naar dam te promoveren. Lawant kon vervolgens simpel de dam één om één afnemen.  Indien Talen eerst een schijf geofferd had, had Lawant het kunnen opgeven.

Willem Fokkert en Bennie Lawant eindigden op een gedeelde eerste plaats. Fokkert trok aan het langste eind in de barrage en werd zo kampioen van de tweede klasse. Gert Brink won de barrage om de derde plek.