Emre Hageman en Machiel Weistra aan kop

3 mei 2022

De tweede dag van het NK Junioren startte al in de ochtend, vanwege de dubbele ronde die op de planning stond. 

In de broederstrijd tussen de Boxums kwam de jongste als winnaar uit de bus. Daniel speelde een logische opbouw zet, maar vergat de altijd belangrijke zetcontrole. Matheo wist er wel raad mee en combineerde naar dam. Daniel kon de dam nog wel afpakken, maar de stand was na de damafname niet meer te redden. 

Emre Hageman heeft zijn NK een goed vervolg kunnen geven door van Sytze Spijker te winnen, al kreeg Hageman hulp van zijn tegenstander. In een gelijkwaardige stand gaf Spijker zomaar een schijf weg en moest enkele zetten later opgeven.

De partij tussen Simon Harmsma en Tom Rinner was een spannende flankspel. Na een afwikkeling van Harmsma bleef er een gelijkwaardige stand over. Beide spelers gingen er nog voor, maar geen van beide maakten een fout, waardoor het remise werd.

Naast de broederstrijd tussen de Boxums was er vandaag ook de zussenstrijd tussen de Gabberts. Na een rustige opening kwam Luise steeds beter te staan en had er winnend voordeel uit kunnen halen. Maar zij miste deze kans en zus Marie ontstnapte. 

In de laatste van de 2e ronde speelden Machiel Weistra en Roland Kreeft een interessante partij met de opgedrongen schijf op 15. De partij kon alle kanten op, naarmate de partij vorderde leek de partij af te stevenen op remise. Ook nadat Weistra een schijf voor kwam, maar in tijdnood miste Kreeft een ruil die remise opleverde en verloor nog.  



Uitslagen ronde 2:

Roland Kreeft – Machiel Weistra 0-2 (5)  

Tom Rinner – Simon Harmsma 1-1 (3)

Emre Hageman – Sytze Spijker 2-0 (2)

Luise Gabbert – Marie Gabbert 1-1 (4)

Matheo Boxum – Daniel Boxum 2-0 (1)